Pyttipannu airfryerillaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pyttipannu airfryerilla

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Airfryerillä valmistat helposti herkullisen ja hieman kevyemmän pyttipannun. Runsas kasvisten määrä ja korin ravisteleminen kypsennyksen aikana takaavat rapean ja maukkaan lopputuloksen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
3-4 (300 g)
 
yleisperunaa
tai
2 (150 g)
 
pientä porkkanaa
tai
1 (150 g)
 
kesäkurpitsa
tai
1 (100 g)
 
punainen paprika
tai
1 (100 g)
 
punasipuli
tai
1 pkt (300 g)
 
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Lisäksi

4
 
kananmunaa
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
435 kJ / 104 kcal
Rasva
6,9 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
5,4 g
josta sokereita
1,7 g
Proteiini
4,3 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat paloiksi ja porkkanat hieman perunaa pienemmiksi paloiksi. Halkaise pesty kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi se. Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Lohko kuorittu punasipuli. Viipaloi nakit reiluiksi vinoviipaleiksi.

Kaada kasvikset isoon kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet. Sekoita kunnolla.

Levitä kasvikset airfryerin paistokoriin. Kypsennä 180 asteessa 30 minuuttia, lisää viipaloidut nakit kasvisten päälle ja kypsennä lopuksi vielä 10 minuuttia. Ravistele koria 5 minuutin välein, jotta kasvikset kypsyvät tasaisesti.

Leikkaa leivinpaperista airfryerin korin muotoinen, hiukan korin pohjaa suurempi pala. Vuoraa airfryerin kori leivinpaperilla. Riko kaksi kananmunaa kerrallaan leivinpaperin päälle, mausta suolalla. Paista 180 asteessa 5 minuuttia. Voit myös paistaa kananmunat erikseen paistinpannulla.

Nosta paistetut kananmunat pyttipannun päälle ja viimeistele guacamole style topping-kastikkeella.