Riedel viini- ja olutlasit

Riedel viini- ja olutlasit

Päivitetty 14.11.2018

Laadukkaat lasit viinin ja oluen ystäville saatavilla K-Citymarketista

Ouverture viinilasit

Georg Riedel on kymmenennen polven kristallintekijä, joka on vakuuttanut viinimaailman siitä, että eri viinit tarvitsevat omanlaisensa lasin. Riedelin filosofia on muotoilla lasit korostamaan viinien parhaita ominaisuuksia. Lasi ei ole vain lasi, se on nautinnon instrumentti.

Riedel Ouverture -lasisarja tuli markkinoille vuonna 1989. Ouverture on konepuhallettu lasisarja, joka on suunniteltu palvelemaan kaikkia viinin ystäviä. Lasit ovat hyvässä tasapainossa ja muotokieli tuttua Riedel-laatua. Sarjan lasit sopivat mainiosti erityylisiin kattauksiin ja tilanteisiin: kotiin, mökille tai vaikkapa veneeseen. Ouverture Red Wine -lasi on tullut tutuksi monille myös tastinglasina erilaisissa viinitapahtumissa. Lasit ovat konepestäviä ja matalan jalkansa ansiosta mahtuvat helposti astianpesukoneisiin. Pakkaus sisältää 2 lasia.

Riedel Ouverture Red Wine -punaviinilasi 2 kpl/pakkaus

 • Kaunis ja tyylikäs peruslasi punaviineille
 • Lasi toimii myös erinomaisesti tasting-lasina
 • Konepuhallettua kristallilasia, konepestävä
 • Lasin korkeus 18,7 cm ja vetoisuus 33 cl

Riedel Ouverture White wine -valkoviinilasi 2 kpl/pakkaus

 • Erinomainen peruslasi valkoviinien nauttimiseen, sopii myös jälkiruokaviineille
 • Konepuhallettua kristallilasia, konepestävä
 • Lasin korkeus 18 cm ja vetoisuus 28 cl

Riedel Ouverture Champagne -kuohuviini/samppanjalasi 2 kpl/pakkaus

 • Linjakas ja klassisen elegantti peruslasi samppanjan ja kuohuviinien nauttimiseen
 • Samppanjalasin maljan pohjassa on pieni karhennus, jonka myötä viinin kuplat nousevat kaikissa laseissa samasta kohdasta kauniina nauhana juoman pintaan
 • Konepuhallettua kristallilasia, konepestävä
 • Lasin korkeus 21,7 cm ja vetoisuus 26 cl

__Riedel Ouverture Viognier -lasi 2 kpl/pakkaus __

 • Erinomainen yleislasi kuiville ja aromaattisille valkoviineille, kuten chablis ja viognier
 • Lasi toimii erinomaisesti myös vesilasina kattauksessa
 • Pieni kahden lasin laatikko on myös kätevä sujauttaa kassiin matkoilla ja piknikillä
 • Lasin korkeus 9,6 cm ja vetoisuus 32 cl

Spiegelau olutlasit

Spiegelau on maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia olutlasien valmistajia, ja osa Riedel konsernia. Spiegelau on ensimmäisenä luonut eri olut-tyypeille baijerilaista käsityöläisperinnettä kunnioittaen viiden olutlasin sarjan. Tälle yhteistyössä huippupanimoiden kanssa suunnitellulle Spiegelau Craft Beer Glasses –sarjalle on myönnetty kansainvälisesti arvostettu Red Dot –muotoilupalkinto vuonna 2015. Laadukas olut vaatii arvoisensa lasin, joka korostaa sille tyypillisiä ominaisuuksia ja aromeja. Spiegelau onkin tehnyt saman olutlaseille kuin Riedel viinilaseille.

Spiegelau IPA olutlasi on ensimmäinen oluen ehdoilla suunniteltu erikoisolutlasi. Yhteistyössä kahden amerikkalaisen panimon (Sierra Nevada ja Dogfish Head) kanssa suunniteltu lasi tukee täydellisesti voimakkaasti humaloitujen IPA -oluiden aromi- ja makumaailmaa. Kapea ja ”rypytetty jalka” saa aikaan jatkuvan liikkeen olutta nautittaessa, jolloin aromit nousevat nautiskelijan aisteille aina uudelleen ja vaahtokukka säilyy juomassa viimeiseen siemaukseen saakka. Kapea suuaukko ohjaa juoman oikeaan kohtaa suussa, jolloin hedelmäisyys korostuu ja hiilihapot muuttuvat samettiseksi mousseksi. Ohut lasi on miellyttävä suulla ja pitää oluen pidempään viileänä kuin paksu lasi. Lasin vetoisuus on 540 ml ja korkeus 18,6 cm. Lasit ovat konepestäviä.

Barrel Aged Tulip -lasi on yksi Spiegelaun uusimmista olutlasi innovaatioista. Lasi on suunniteltu yhteistyössä neljän tammikypsytettyihin oluisiin erikoistuneen panimon kanssa tukemaan erityisesti tynnyrikypsytettyjen oluiden monimuotoista aromimaailmaa. Elegantti Burgundy-malli sopii mainiosti myös yleislasiksi erityylisille oluille, ja siitä voi hyvin nauttia myös esimerkiksi siiderit ja lonkerot. Lasin vetoisuus on 500 ml ja korkeus 17,5 cm. Lasit ovat konepestäviä.