Sähköpyörä vauhdittaa matkantekoa

Sähköpyörä vauhdittaa matkantekoa

Päivitetty 20.3.2023

Oletko jo tutustunut kätevään sähköpyörään? Sähköpyörä on hyvä vaihtoehto tavalliselle polkupyörälle vaikkapa työmatkalla tai pidemmällä pyöräretkellä.

Mikä on sähköpyörä ja miten se toimii?

Sähköpyörällä tarkoitetaan yleensä sähköavusteista polkupyörää, joka on varustettu enintään 250 W sähkömoottorilla. Sähköpyörällä voi ajaa joko normaalisti itse polkien tai sähkömoottorin avustamana polkien esimerkiksi ylämäissä tai pidemmillä matkoilla.

Sähköpyörän moottori toimii ainoastaan alle 25 km/h nopeuksissa, mikä lisää turvallisuutta muun liikenteen joukossa. Sähköpyörä on suosittu kulkuväline esimerkiksi työmatkalaisten keskuudessa ja moottoroidusta polkuavusta on iloa myös vaikkapa kuntoutujille, pyöräilyn aloittaville tai ikäihmisille. Sähköpyörällä myös pidempien pyöräretkien tekeminen on helpompaa ja hauskempaa!

Sähköpyörän käyttäminen on helppoa

Sähköpyörän toimintamatka yhdellä latauksella on tavallisesti 50-100 kilometrin välillä, mutta akun kesto riippuu muun muassa matkan pituudesta, maastosta ja pyörän kuormasta. Pakkasella akun kesto on lyhyempi kuin lämpimämmällä säällä, mutta sähköpyörällä voi ajaa myös talvella.

Akusta ja moottorista johtuen sähköpyörä painaa tavallista polkupyörää enemmän, mikä tekee sen polkemisesta ilman moottoria raskaampaa. Toisaalta painavamman pyörän polkeminen on mainiota treeniä sekä lihaksille että terveen ihmisen sydämelle ja verenkiertoelimistölle.

Sähköpyörän akku on helppo irrottaa latausta varten sisätiloihin ja useita malleja voi myös ladata akkua irrottamatta esim. autotallissa. Pyörän käyttöohje kertoo tarkemmat ohjeet niin akun lataamiseen kuin pyörän muihinkin ylläpito- ja huoltotoimenpiteisiin.

Lähteet: Motiva ja K-Citymarket