Hyppää sisältöön
Cittari hoitaa työsuhdepyörät

Cittari hoitaa työsuhdepyörät

Julkaistu 8.4.2025

Tiesithän, että voit hankkia työsuhdepyörän useimmista K-Citymarketeista

MIKSI HANKKIA PYÖRÄ TYÖSUHDEPYÖRÄKSI?

Pyöräedun avulla voit hankkia haluamasi pyörän ilman alkukustannusta, ja säästät keskimääriä 20–30 % pyörän hinnasta. Pyörä tulee sinun henkilökohtaiseen, vapaaseen käyttöösi, eikä pyörän hankkiminen työsuhdepyöräksi velvoita sinua työmatkojen kulkemiseen pyörällä. Työsuhdepyörä on vakuutettu koko vuokrakauden ajan. Lisäksi voit lopuksi lunastaa pyörän omaksesi edulliseen hintaan. Pyöräedulla ei ole vaikutusta kilometrikorvauksiin autolla.

MISTÄ SÄÄSTÖ SYNTYY?

Pyöräetu on työntekijälle tuloverovapaa luontoisetu 1200 euroon asti vuosittain (100 €/kk). Useimmat työnantajat vähentävät pyöräedun arvon (yleensä 100 €/kk) työntekijän bruttopalkasta eli pyöräedun käyttäminen pienentää verotettavaa tuloa kuukausittain pyöräedun arvon verran.

Verotettavan tulon pienentyessä myös veroprosentti alenee, jolloin työntekijän “itse maksama” osuus on huomattavasti pienempi kuin bruttopalkasta kuukausittain vähennettävä summa. Näin työntekijä saa hieman palkastaan riippuen keskimäärin 20–30 % säästön verrattuna saman pyörän hankkimiseen ilman pyöräetua. Kuukausittain maksettavaan vuokraan sisältyy useimmilla leasing-palveluntarjoajilla myös vakuutus- ja rahoituskulut.

Työsuhdepyörästä syntyvä säästö riippuu aina palkkatasosta ja voit tarkistaa oman säästösi palveluntarjoajien laskureilla. Laskuri huomioi vakuutus- ja rahoituskulujen lisäksi myös työsuhdepyörän loppulunastushinnan (osa palveluntarjoajien laskureista voi huomioida kulut eri tavoin mukaan säästöön).

MILLAINEN PYÖRÄ TYÖSUHDEPYÖRÄKSI?

Voit valita pyörän vapaasti kuin ostaisit sen omaksi. Työsuhdepyöräksi voi hankkia joko tavallisen tai sähköavusteisen polkupyörän sekä Verohallinnon hyväksymät lisävarusteet (kypärän, lokasuojat, lukon, nastarenkaat, tavaratelineen ja valot). Huomioithan kuitenkin, että lisävarusteet tulee hankkia pyörän hankinnan yhteydessä, eikä niitä voi sisällyttää pyöräetuun jälkikäteen.

Sähköavusteisen polkupyörän tulee täyttää tieliikennelain vaatimukset polkupyörästä. Moottorin teho saa olla max. 250W ja sähköavustus max. 25 km/h. Akun kapasiteettia (Wh) ei ole rajattu.

MITEN HANKIN PYÖRÄN TYÖSUHDEPYÖRÄKSI?

Työsuhdepyörä hankitaan työsuhde-etuna työnantajan valitseman leasing-palveluntarjoajan kautta. Työntekijä voi hankkia haluamansa pyörän suoraan K-Citymarketista ja välitämme tiedot hankittavasta pyörästä palveluntarjoajalle sopimusta varten.

Työsuhdepyörän voi hankkia 53:sta K-Citymarketista, kaupat listattuna artikkelin lopussa.

TYÖNANTAJALLE

Pyöräedun tarjoaminen on työnantajalle helppo ja edullinen tapa panostaa henkilöstön hyvinvointiin. Se edistää työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia, lisää sitoutumista yritykseen sekä parantaa työssäjaksamista.

Suosituin tapa on tarjota pyöräetu palveluntarjoajan kautta, jolloin edun tarjoaminen on työnantajalle helppoa. Palveluntarjoajat eroavat toisistaan erityisesti työnantajalle tarjottavan palvelun laajuudessa sekä vuokraehdoiltaan, rahoitukseltaan ja vakuutuksiltaan.

Pyöräedun arvo vähennetään yleisimmin kokonaan työntekijän bruttopalkasta, jolloin työnantaja vastaa ainoastaan palveluntarjoajan palvelumaksusta. Työntekijälle työsuhdepyörä on verovapaata tuloa 1200 euroon asti vuosittain. Työsuhdepyörän voi tarjota myös osittain tai kokonaan palkan päälle, mikä lisää entisestään työsuhdepyörähankinnan houkuttelevuutta työntekijöille ja kannustaa liikkumaan. Palkan päälle tarjottaessa työsuhdepyörä ei korota työntekijän tuloverotusta.

Pyöräedun kustannukset eivät ole työnantajalle arvonlisävähennyskelpoisia. Pyöräedun palkasta vähennettävästä osuudesta tulee maksaa työntekijän ja työnantajan sivukulut normaalisti sairasvakuutusmaksua lukuun ottamatta. Pyöräedun palkan päälle tarjottavasta osuudesta sivukuluja ei makseta lainkaan.

K-CITYMARKETIN TYÖSUHDEPYÖRIEN YHTEISTYÖKUMPPANIT

ePassiBike » ja GoByBike »

Työsuhdepyöriä myyvät K-Citymarketit