Auto laturiin ja ostoksille

Auto laturiin ja ostoksille

Rakennamme koko maan kattavan sähköautojen latausverkoston, joka mahdollistaa sähköauton lataamisen kätevästi kauppareissun aikana. Ensimmäiset uudet K-Latauksen latausasemat avataan K-kauppojen yhteyteen syksyn 2018 aikana.

Rakenteilla oleva latauspisteverkosto täydentää merkittävästi K-kauppojen nykyistä latausverkostoa, ja vuoden 2019 lopussa sähköauton voi ladata jo yli 70 K-kaupassa. Uusille latausasemille tulee yhteensä 100 kokonaan uutta pikalatauspistettä. Sähköauton lataaminen on onnistunut tähänkin asti peruslatauspisteillä tiettyjen K-kauppojen yhteydessä.

Lisäksi tuomme yhdessä IONITY:n kanssa Suomeen kolme huippunopeaa suurteholatausasemaa sähköautoille, jotka tulevat K-ryhmän kauppapaikkojen yhteyteen Helsingistä Turun, Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille. Suurteholatausasemat tarjoavat jopa 350 kW:n lataustehon ja ne ovat osa IONITY:n Euroopan laajuista latausverkostoa.

– Parhaimmillaan kaupan pihalla oleva latauspiste tarkoittaa sitä, ettei sähköautoilija tarvitse muita latauspisteitä: moni käy kaupassa ainakin kerran viikossa, ja varsin monelle myös sähköauton lataus kerran viikossa riittää hyvin, sanoo K-Auton uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

Ensimmäiset uudet K-Latauksen sähköautojen latausasemat avataan syksyn 2018 aikana muun muassa Tampereelle, Turkuun, Järvenpäähän, Kuopioon, Lappeenrantaan ja pääkaupunkiseudulle. Toistaiseksi sähköautojen lataaminen latausasemilla on ilmaista.

Uudet latausasemat toimivat K-Lataus-tunnisteella, jonka voi tilata osoitteesta K-Lataus.fi. Vanhoilla latauspisteillä auton lataus onnistuu etäluettavalla K-Plussa-kortilla tai mobiilikortilla, mutta kaikilla K-ryhmän latauspisteillä siirrytään vaiheittain K-Lataus-tunnisteen käyttöön. Latauspisteet on merkitty näkyvästi, jotta ne on helppo löytää parkkipaikka-alueelta.

Katso täältä K-Lataus-asemat>>

Näin lataat sähköauton

Latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaiken tyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Laajemman latauspisteverkoston rakentuessa lataamisesta tulee asiakkaalle entistä helpompaa.

Lataamisen aloittaminen

1. Latauslaite on käyttövalmis ja odottaa tunnistautumista, kun led-valo vilkuttaa sinistä kolmen sekunnin välein.
2. Liitä latauskaapelin kiinni autoon.
3. Nosta latauslaitteen kansi ja liitä latauskaapelin toinen pää kiinni latauslaitteeseen.
4. Kohdenna K-Plussa-kortti tai K-Plussa-mobiilikortti latauslaitteen anturiin ylös vasemmalle ((O)) -merkkiin, jolloin laite antaa äänimerkin.
5. Led-valo ilmaisee latauksen tilan. Lataus on käynnissä kun valo vilkkuu vihreää joka toinen sekunti.

Lataamisen lopettaminen

1. Irrota latauskaapeli autosta.
2. Odota, että latauskaapelin lukitus irtoaa latauslaitteesta ja irrota kaapeli laitteesta.

Latausaika

Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa.

Tulevilla pikalatauspisteillä lataaminen on huomattavasti nopeampaa ja nykyaikaisen täyssähköauton voi ladata lähes täyteen kauppareissun tai jopa kahvitauon aikana.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa