Auto laturiin ja ostoksille

Auto laturiin ja ostoksille

Rakennamme koko maan kattavan sähköautojen latausverkoston, joka mahdollistaa sähköauton lataamisen kätevästi kauppareissun aikana. Uudet latauspisteet asennetaan vuosina 2018–19 K-kauppojen yhteyteen eri puolille Suomea.

Tuleva latauspisteverkosto täydentää merkittävästi K-kauppojen nykyistä latausverkostoa, ja vuoden 2019 lopussa sähköauton voi ladata jo yli 70 K-kaupassa.

Latausverkostoon tulee myös 100 kokonaan uutta pikalatauspistettä, joilla nykyaikaisen täyssähköauton voi ladata täyteen kauppareissun aikana.

Lisäksi tuomme yhdessä IONITY:n kanssa Suomeen kolme huippunopeaa suurteholatausasemaa sähköautoille, jotka tulevat K-ryhmän kauppapaikkojen yhteyteen Helsingistä Turun, Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien moottoriteiden varsille. Suurteholatausasemat tarjoavat jopa 350 kW:n lataustehon ja ne ovat osa IONITY:n Euroopan laajuista latausverkostoa.

– Parhaimmillaan kaupan pihalla oleva latauspiste tarkoittaa sitä, ettei sähköautoilija tarvitse muita latauspisteitä: moni käy kaupassa ainakin kerran viikossa, ja varsin monelle myös sähköauton lataus kerran viikossa riittää hyvin, sanoo K-Auton uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

Latausasemien tarkat sijainnit julkaistaan myöhemmin. Lataaminen tavallisella latauspisteellä on alkuvaiheessa ilmaista. Mahdollisimman suuri osa latauspisteiden sähköstä tuotetaan K-kauppojen katoille asennetuilla aurinkovoimaloilla. K-ryhmä on Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja käyttäjä. Nykyisillä latauspisteillä auton lataus onnistuu etäluettavalla K-Plussa-kortilla tai mobiilikortilla. Latauspisteet on merkitty näkyvästi, jotta ne on helppo löytää parkkipaikka-alueelta.

Latauspisteet löydät täältä

Helsinki
K-Citymarket Easton
K-Supermarket Hertta

Vantaa
K-Citymarket Tammisto 
K-Citymarket Koivukylä

Espoo
K-Rauta Merituuli

Kerava
K-Citymarket Kerava 

Tuusula
K-supermarket Hyrylä 

Riihimäki
K-Citymarket Riihimäki

Mäntsälä
K-Citymarket Mäntsälä
Neste K Tuuliruusu

Sipoo
Neste K Sipoonlahti

Turku
K-Citymarket Kupittaa
K-Citymarket Länsikeskus 

Paimio
Neste K Paimio

Tampere
K-Citymarket Turtola
K-Citymarket Lielahti
Neste K -liikenneasema, Teiskontie

Nokia
K-Citymarket Nokia

Lahti
K-Citymarket Karisma 

Salo
K-Citymarket Salo

Sastamala
K-Citymarket Sastamala

Orimattila
Neste K Tuuliharja

Leppävirta
K-Supermarket Leppävirta

Janakkala
Neste K Linnatuuli

Imatra
Neste K Imatra

Kuopio
K-Citymarket Kolmisoppi
K-Citymarket Päiväranta

Uusikaupunki
K-Supermarket Itäpoiju

Oulu
K-Citymarket Kaakkuri 

Jyväskylä
Neste K Kirri

Kempele
Neste K Kempele Ouluntulli

Lapinjärvi
Neste K Pukaron Paroni 

Kemi
Neste K Lapintuuli

Rovaniemi
Neste K Reissumies

Näin lataat sähköauton

Monen K-kaupan yhteydestä löytyy jo nyt sähköauton latauspiste. Latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaiken tyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. Laajemman latauspisteverkoston rakentuessa lataamisesta tulee asiakkaalle entistä helpompaa.

Lataamisen aloittaminen

1. Latauslaite on käyttövalmis ja odottaa tunnistautumista, kun led-valo vilkuttaa sinistä kolmen sekunnin välein.
2. Liitä latauskaapelin kiinni autoon.
3. Nosta latauslaitteen kansi ja liitä latauskaapelin toinen pää kiinni latauslaitteeseen.
4. Kohdenna K-Plussa-kortti tai K-Plussa-mobiilikortti latauslaitteen anturiin ylös vasemmalle ((O)) -merkkiin, jolloin laite antaa äänimerkin.
5. Led-valo ilmaisee latauksen tilan. Lataus on käynnissä kun valo vilkkuu vihreää joka toinen sekunti.

Lataamisen lopettaminen

1. Irrota latauskaapeli autosta.
2. Odota, että latauskaapelin lukitus irtoaa latauslaitteesta ja irrota kaapeli laitteesta.

Latausaika

Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa.

Tulevilla pikalatauspisteillä lataaminen on huomattavasti nopeampaa ja nykyaikaisen täyssähköauton voi ladata lähes täyteen kauppareissun tai jopa kahvitauon aikana.

Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa