Fiksumpi vappu

Fiksumpi vappu

Vappu on railakas juhla, mutta valitettavasti hulinan jälkeen päänsärkyä aiheuttaa myös juhlakansan jättämät roskat. Tämän ei tarvitse olla näin!

Kiinnitä huomiota muutamaan simppeliin asiaan jo ennen juhlintaa, niin ympäristökin kiittää!

1. Käytä luovuutta

Luulitko, että tarvitset muovipussia istuinaluseksi? Mieti uudelleen! Laita viltin alle suihkuverho niin takamus ei pääse kastumaan! Eväsleivät puolestaan kulkeutuvat näppärästi piknikpaikalle Pirkka kirsikkatomaatti -rasiassa. Tyhjässä sipsipussissa kuljetat myös omat roskasi keräykseen. Uusiokäyttämällä muovipakkaukset säästät osaltasi turhaa roskaamista.

2. Tarjoile kauniisti ja kestävästi

Helpolta tuntuvat ratkaisut eivät ole aina huolettomia. Kertakäyttöastioiden haittana on niistä syntyvä suuri jätemäärä. Pyydä piknikvieraita ottamaan mukaan omat astiansa ja aterimensa. Tiesitkö, että salaatin ja jälkiruoan voi tarjoilla myös kauniista lasipurkeista ilman vaaraa eväiden leviämisestä kestokassin pohjalle! Lisäksi voit tarjota isolle porukalle sormin syötäviä herkkuja tai tehdä jokaiselle oman herkullisen patongin

3. Koristele fiksummin

Ilmapallot ja serpentiinit kuuluvat vappuun, mutta olisiko näille vaihtoehto? Ilmapallot ovat jo usein biohajoavia, mutta niiden maatumisaika voi silti olla yllättävänkin pitkä. Lisäksi vapaaksi päästetyt ilmapallot voivat päätyä rumentamaan luontoa tai aiheuttamaan haittaa vesistöille ja eläimille. Myös iloinen serpentiini on useimmiten kertakäyttöistä. Ympäristötietoinen juhlija askartelee ylimääräisistä kangastilkuista värikkään ja hauskan lippuviirin, jota voi käyttää aina uudelleen ja uudelleen! 

4. Siivoa jälkesi

Tämän luulisi olevan aina vähimmäisvaatimus, mutta välillä muistutus on paikallaan. Kun korjaat omia jälkiäsi, poimi mukaan myös muutama muu roska lähettyviltäsi! Yhteisestä ympäristöstä huolehtiminen on yhteinen vastuu.

5. Ei niksejä ilman sukkahousuja!

Puistoissa lojuvat tyhjät pullot ja tölkit kuriin! Jos sinulla on huono tapa unohtaa oman juomapakkauksesi sijainti, ripusta kaulaasi sukkahousut ja säilytä lahkeessa juomaasi. Toiseen lahkeeseen voit kerätä tyhjentyneet pullot ja tölkit, niin pysyt myös laskuissa siitä milloin on oikea aika suunnata kotiin.

Luitko jo nämä?