Panini 2023 1440x550

Parhaat täytetyt patongit

Julkaistu 15.2.2024

Patonki on loistava eväs, välipala tai lounas. Täytettyjä patonkeja voi ostaa kaupasta, mutta tehdä myös itse. Kurkkaa patonkivinkkimme!

Patongin täytteet

Täytetystä patongista saat ruokaisan evään esimerkiksi kesäpiknikille tai automatkalle, jossa pysähtelyyn ei ole varattu liikaa aikaa. Täytetyt patongin tekeminen on helppoa, ja kukin voi valita omaan leipäänsä mieluisensa täytteet: juustoa, kinkkua, kasviksia tai vaikka kalapuikkoja!

Patongin täytteiden lisäksi lisää makua antaa levite - sen ei aina tarvitse olla voita! Kokeile hummustafeta-mantelilevitettä tai artisokkalevitettä.

Patongit lihatäytteellä

Patonki on oiva valinta lounaaksi tai pidemmän retken huikopalaksi. Patongin voi täydentää myös salaatilla, jolloin annoksesta tulee entistä lounasmaisempi. Näiden patonkien ruokaisa täyte takaa, ettei nälkä pääse yllättämään heti.

Muut patongit ja täytetyt leivät

Patongin täytteissä saa päästää luovuuden valloilleen. Hauska idea on koota täytevaihtoehdot rinnakkain ja järjestää patonkibuffet, jossa jokainen voi valita omat suosikkinsa leivän väliin. Täytteiden lisäksi kannattaa vaihdella myös leipiä tilanteen mukaan: Voileivät ja toastit sopivat erityisesti kruunaamaan aamupala- tai brunssipöytiä.

Puolivalmiit patongit Pirkan tapaan

Inspiraatiota herkullisiin leipähetkiin