K-Ostokset - näe, mitä ostat K-ruokakaupasta

K-Ostokset - näe, mitä ostat K-ruokakaupasta

Päivitetty 6.5.2024

Plussa-asiakkaille tarkoitetussa K-Ostokset-palvelussa pääset tutkailemaan K-ruokakaupoista tekemiäsi ostoksia sekä ostostesi kotimaisuus- ja ilmastotason. Palvelun ravintomittarin avulla voit myös seurata miten terveellisesti syöt.

K-Ostokset verkkopalvelu suljetaan 30.5.2024. Löydät jo nyt ostostesi jakautumisen, kotimaisuustasosi sekä ilmastotasosi K-Ruoka-sovelluksesta. Lataa K-Ruoka-sovellus omasta sovelluskaupastasi hakusanalla "K-Ruoka".

Mikä on ruokaostostesi kotimaisuustaso?

Kotimainen ruoka on asiakkaillemme ja meille K-ryhmässä sydämen asia. K-Ostosten kotimaisuustaso kertoo sinulle siitä, miten paljon ostat kotimaista ruokaa verrattuna ihmisiin, jotka ostavat yhtä paljon K-ruokakaupoista vuoden aikana kuin sinä.

Jos haluat, voit asettaa itsellesi tavoitteen ja nostaa kotimaisuustasoasi. Palvelu kertoo sinulle viikkotasolla kehityksestäsi ja suosittelee ostoskoriisi sopivia kotimaisia tuotteita!

Mikä on ruokaostostesi ilmastotaso?

Monet asiakkaamme haluavat pohtia omia kulutustottumuksiaan ilmastonmuutoksen näkökulmasta ja tehdä entistä ilmastoystävällisempiä valintoja ruokakaupassa. Tähän tarpeeseen vastaa K-Ostosten hiilijalanjälkimittari. Voit esimerkiksi:

  • Havainnollistaa koko ruokaostostesi ilmastovaikutuksen
  • Tarkastella tuoteryhmien hiilijalanjälkiä
  • Asettaa itsellesi tavoitteet ostostesi ilmastotasolle.

Seuraa ostostesi ravitsemusominaisuuksia

Seuraa K-Ostosten avulla, kuinka paljon todella ostat sokeria, suolaa, kasviksia, kalaa ja punaista lihaa. Ravitsemusmittari on Pohjoismaiden ensimmäinen ostodataan perustuva ja sen avulla omaa kulutustaan voi verrata kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Omien tavoitteiden asettaminen on jatkossa helpompaa, sillä esimerkiksi sokerin vähentämisen seuranta onnistuu päivittäin.

Mitä meidän perhe ostaa ruokakaupasta?

Pääset tutkimaan koko perheesi ruokaostoksia samassa näkymässä, mikäli perheesi Plussa-talous on yhteinen eli taloudestasi löytyy Plussa-pääkortti ja vähintään yksi rinnakkaiskortti. Voit halutessasi yhdistää koko Plussa-taloutesi tiedot toisiinsa K-Ostoksissa.

Kaikkeen tähän pääset tutustumaan samassa palvelussa!

Jos sinulle ei ole vielä K-Ruoka-sovellusta, voit ladata sen sovelluskaupastasi: 

play store 100px Apple store 100px

Tutki. Ymmärrä. Tee valintasi.