K-kaupassa
K-Ostokset kehittyy – pian näet ruokaostostesi hiilijalanjäljen

K-Ostokset kehittyy – pian näet ruokaostostesi hiilijalanjäljen

Seuraavaksi K-Ostoksiin rakennetaan ruokaostosten ilmastovaikutuksia kuvaava hiilijalanjälkimittari, jonka ensimmäinen versio tulee asiakkaiden käyttöön loppuvuoden aikana.

›› Palvelu löytyy K-Ruoka-sovelluksesta tai osoitteesta k-ruoka.fi/ostokset

K-Ostokset näyttää Plussa-asiakkaille heidän K-ruokakaupoista tekemänsä ostokset, paljastaa millainen summa eri tuoteryhmiin kuluu ja kertoo, mikä on ostosten kotimaisuustaso.

Loppuvuoden aikana K-Ostokset täydentyy toivotulla uudella mittarilla, kun Plussa-asiakkaat pääsevät tutkimaan, mikä on omien ruokaostosten ilmastovaikutus.

Hiilijalanjälkimittari kattaa 40 tuoteryhmää ja sen tarkoitus on antaa asiakkaille suuntaa antavaa tietoa omien valintojen hiilijalanjäljestä. Ilmastovaikutusten arvioinnista vastaa Luonnonvarakeskus, ja tietoa eri tuoteryhmien ilmastovaikutuksista pyritään kehittämään ja tarkentamaan jatkuvasti, kun tutkimustieto kehittyy.

Mikä on K-Ostokset?

K-Ostokset on datapohjainen palvelu Plussa-asiakkaille, joka näyttää asiakkaalle hänen ruokaostoksensa viimeisen vuoden ajalta. Mitä enemmän käytät Plussa-korttia asioidessasi K-ruokakaupoissa, sitä tarkemmat tiedot omista ostoksistasi saat käyttöösi.

Jo nyt palvelussa näkee myös ostostensa kotimaisuustason ja siellä voi asettaa itselleen tavoitteen nostaa ostoskorinsa kotimaisuutta. Kun tavoite on asetettu, asiakas saa tekoälyyn pohjautuvia kotimaisia tuotesuosituksia, joiden avulla tavoite on helpompi saavuttaa.

kostokset kuvitus

Näin voit käyttää K-Ostoksia K-Ruoka-sovelluksessa:

1. Päivitä K-Ruoka-sovelluksesi uusin versio puhelimesi sovelluskaupassa: iPhonella päivitys hoituu AppStoresta ja Androidilla Google Playsta.

2. Avaa K-Ruoka-sovellus ja navigoi K-Ostoksiin ”Lisää”-valikosta sovelluksen alareunasta. Paina ”K-Ostokset” -painiketta ja aloita kirjautuminen.

3. Mikäli olet kirjautunut jo aiemmin K-Ostoksiin osoitteessa k-ruoka.fi/ostokset, K-Ostosten pitäisi toimia suoraan myös K-Ruoka-sovelluksessa.

4. Mikäli et ole kirjautunut aiemmin K-Ostoksiin osoitteessa k-ruoka.fi/ostokset, sinun pitää tunnistautua K-Ruoka-sovelluksessa vahvasti eli tarvitset kirjautumiseen K-Tunnuksen ja verkkopankkitunnuksesi, sillä K-Ostoksissa näkyy henkilökohtaiset ostotietosi ja haluamme varmistaa tietojesi turvallisen käsittelyn.

5. Tutki ja ymmärrä, mitä K-ruokakaupoista tulee oikein ostettua ja aseta itsellesi kotimaisuustasotavoite! Loppuvuoden aikana pääset tutkimaan myös ostostesi ilmastovaikutuksia.

Voit käyttää K-Ostokset-palvelua myös tällä sivustolla!

Tutki. Ymmärrä. Tee valintasi.