K-Ostokset näyttää nyt ruokaostostesi hiilijalanjäljen

K-Ostokset näyttää nyt ruokaostostesi hiilijalanjäljen

Päivitetty 11.11.2020

K-Ostosten hiilijalanjälkimittari tarjoaa käytännöllisen työkalun omien ruokaostosten ilmastovaikutusten ymmärtämiseen ja auttaa tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja.

K-Ostokset K-Ruoka-sovelluksessa ja osoitteessa k-ruoka.fi/ostokset

K-Ostokset näyttää Plussa-asiakkaille heidän K-ruokakaupoista tekemänsä ostokset, paljastaa millainen summa eri tuoteryhmiin kuluu ja kertoo, mikä on ostosten kotimaisuustaso.

K-ostokset-button

Jos sinulle ei ole vielä K-Ruoka-sovellusta, voit ladata sen sovelluskaupastasi: 

play store 100px Apple store 100px

Mikä on ruokaostostesi ilmastotaso?

Uutena ominaisuutena K-Ostokset tarjoaa ruokaostosten hiilijalanjälkimittarin, jonka avulla Plussa-asiakkaat pääsevät tutkimaan, mikä on omien ruokaostosten ilmastovaikutus. Hiilijalanjälkimittari tarjoaa ilmastotason avulla havainnollisen kokonaiskuvan ruokaostosten ilmastovaikutuksista: mitä ilmastoystävällisempiä valintoja ruokakaupassa tekee, sitä korkeampi ilmastotaso on. Lisäksi mittarissa voi pureutua yksityiskohtaisemmin eri tuoteryhmien hiilijalanjälkeen.

K-Ostokset mukana hiilijalanjälki kuvitus Jos haluat, voit asettaa itsellesi tavoitteen nostaa kotimaisuus- ja ilmastotasoasi. Palvelu kertoo sinulle viikkotasolla kehityksestäsi ja suosittelee ostoskoriisi sopivia kotimaisia tuotteita tai antaa vinkkejä ilmastoystävällisiin valintoihin!

Hiilijalanjälkimittari kattaa 40 K-ruokakauppojen suosittua tuoteryhmää ja sen tarkoitus on antaa asiakkaille suuntaa antavaa tietoa omien valintojen hiilijalanjäljestä.

Ilmastovaikutusten arvioinnista vastaa Luonnonvarakeskus, ja tietoa eri tuoteryhmien ilmastovaikutuksista pyritään kehittämään ja tarkentamaan jatkuvasti, kun tutkimustieto kehittyy.

K-Ostokset ilmastotaso kuvitus

Mikä K-Ostokset?

K-Ostokset on datapohjainen palvelu, joka näyttää Plussa-asiakkaille heidän K-ruokakaupoista tekemänsä ostokset ja auttaa tekemään tietoisempia valintoja. Jo ennestään K-Ostokset tarjoaa käyttäjälleen ruokaostosten kotimaisuus- ja hiilijalanjälkimittarit.

Lue lisää K-Ostoksista täältä!

Keväällä 2019 lanseerattu K-Ostokset-palvelu on otettu asiakkaiden parissa hyvin vastaan. Palvelulla on lähes 200 000 käyttäjää ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Katso miten käytät K-Ostoksia K-Ruoka-sovelluksessa ja K-Ruoka.fi:ssä:

Lue lisää K-Ostoksista täältä!

Tutki ostoksiasi. Ymmärrä niiden vaikutukset. Tee valintasi K-ruokakaupoissa. Kehitämme K-Ostoksia kunnianhimoisesti. Mikäli sinulla on idea tai huomasit, että jokin on pielessä, kerrothan siitä meille antamalla palautetta palvelussa!

Tutki. Ymmärrä. Tee valintasi.

K-ostokset-button