K-kaupassa
K-Ostokset näyttää nyt ruokaostostesi hiilijalanjäljen

K-Ostokset näyttää nyt ruokaostostesi hiilijalanjäljen

K-Ostosten hiilijalanjälkimittari tarjoaa käytännöllisen työkalun omien ruokaostosten ilmastovaikutusten ymmärtämiseen ja auttaa tekemään ilmastoystävällisempiä valintoja.

K-Ostokset K-Ruoka-sovelluksessa ja osoitteessa k-ruoka.fi/ostokset

K-Ostokset näyttää Plussa-asiakkaille heidän K-ruokakaupoista tekemänsä ostokset, paljastaa millainen summa eri tuoteryhmiin kuluu ja kertoo, mikä on ostosten kotimaisuustaso.

K-ostokset-button

Mikä on ruokaostostesi ilmastotaso?

Uutena ominaisuutena K-Ostokset tarjoaa ruokaostosten hiilijalanjälkimittarin, jonka avulla Plussa-asiakkaat pääsevät tutkimaan, mikä on omien ruokaostosten ilmastovaikutus. Hiilijalanjälkimittari tarjoaa ilmastotason avulla havainnollisen kokonaiskuvan ruokaostosten ilmastovaikutuksista: mitä ilmastoystävällisempiä valintoja ruokakaupassa tekee, sitä korkeampi ilmastotaso on. Lisäksi mittarissa voi pureutua yksityiskohtaisemmin eri tuoteryhmien hiilijalanjälkeen.

Nyt julkaistussa ensimmäisessä vaiheessa hiilijalanjälkimittari kattaa 30 K-ruokakauppojen suosittua tuoteryhmää ja sen tarkoitus on antaa asiakkaille suuntaa antavaa tietoa omien valintojen hiilijalanjäljestä. Ensi keväänä mittaria täydennetään vielä 10 tuoteryhmällä.

Ilmastovaikutusten arvioinnista vastaa Luonnonvarakeskus, ja tietoa eri tuoteryhmien ilmastovaikutuksista pyritään kehittämään ja tarkentamaan jatkuvasti, kun tutkimustieto kehittyy.

Mikä on K-Ostokset?

K-Ostokset on datapohjainen palvelu Plussa-asiakkaille, joka näyttää asiakkaalle hänen ruokaostoksensa viimeisen vuoden ajalta. Mitä enemmän käytät Plussa-korttia asioidessasi K-ruokakaupoissa, sitä tarkemmat tiedot omista ostoksistasi saat käyttöösi.

Palvelussa näkee ruokaostosten hiilijalanjälkimittarin lisäksi ruokaostostensa kotimaisuustason ja siellä voi asettaa itselleen tavoitteen nostaa ostoskorinsa kotimaisuutta tai ilmastoystävällisyyttä. Kun tavoite on asetettu, asiakas saa tekoälyyn pohjautuvia kotimaisia tuotesuosituksia tai vinkkejä ilmastoystävällisiin valintoihin, joiden avulla tavoite on helpompi saavuttaa.

K-Ostokset mukana hiilijalanjälki kuvitus

Näin voit käyttää K-Ostoksia K-Ruoka-sovelluksessa:

1. Päivitä K-Ruoka-sovelluksesi uusin versio puhelimesi sovelluskaupassa: iPhonella päivitys hoituu AppStoresta ja Androidilla Google Playsta.

2. Avaa K-Ruoka-sovellus ja navigoi K-Ostoksiin ”Lisää”-valikosta sovelluksen alareunasta. Paina ”K-Ostokset” -painiketta ja aloita kirjautuminen.

3. Mikäli olet kirjautunut jo aiemmin K-Ostoksiin osoitteessa k-ruoka.fi/ostokset, K-Ostosten pitäisi toimia suoraan myös K-Ruoka-sovelluksessa.

4. Mikäli et ole kirjautunut aiemmin K-Ostoksiin osoitteessa k-ruoka.fi/ostokset, sinun pitää tunnistautua K-Ruoka-sovelluksessa vahvasti eli tarvitset kirjautumiseen K-Tunnuksen ja verkkopankkitunnuksesi, sillä K-Ostoksissa näkyy henkilökohtaiset ostotietosi ja haluamme varmistaa tietojesi turvallisen käsittelyn.

5. Tutki ja ymmärrä, mitä K-ruokakaupoista tulee oikein ostettua ja aseta itsellesi kotimaisuustaso- ja ilmastotasotavoite!

Voit käyttää K-Ostokset-palvelua myös tällä sivustolla!

Tutki. Ymmärrä. Tee valintasi.

K-ostokset-button