Sushikulhoja, artesaanipizzaa, wokkeja… Ruokakaupasta tuli aito vaihtoehto ravintolalle

Sushikulhoja, artesaanipizzaa, wokkeja… Ruokakaupasta tuli aito vaihtoehto ravintolalle

Päivitetty 30.8.2021

Ostosreissu sujuu rattoisasti, kun alkuun voi haukata välipalan ja jatkaa kierrosta sen jälkeen. Joko olet tutustunut näihin K-ruokakauppojen hittipalveluihin ja -tuotteisiin?

Vielä 10 vuotta sitten harva aavisti, että tulevaisuuden ruokakaupassa voisi nauttia viinilasillisen ostosten lomassa. Tai että kaupassa toimisi täysverinen ravintolan keittiö kokkeineen. Nyt tällaiset palvelut ovat monessa K-ryhmän ruokakaupassa arkipäivää. Myös laadukkaiden, paikan päällä valmistettujen take away -annosten ja välipalojen tarjonta on kasvanut huimaa tahtia.

Korona-aika ja etätöiden tekeminen ovat lisänneet lounaiden ja pienten purtavien suosiota entisestään. On helpottavaa, kun jokaista lounasta ja välipalaa ei tarvitse kokata itse. Pieni pyörähdys ruokakauppaan myös katkaisee päivän mukavasti.

"Tämän päivän asiakkaat arvostavat helppoutta, nopeutta ja vaivattomuutta. Kaupasta ostettujen ruoka-annosten hinta on edullisempi kuin ravintolassa, mutta mauista ei tarvitse tinkiä lainkaan", kertoo ravintolatoimenpäällikkö Sanna Närhinen. Sanna on mukana Kaupan Ruokamaailma -tiimissä, joka kehittää K-ryhmän kauppojen ruokatarjontaa. Hän myös seuraa tiiviisti alan trendejä.

Ruokamaailma kuvitus 1

Tässä muutamia esimerkkejä palveluista ja tuotteista, joita K-Supermarketeista ja K-Citymarketeista löytyy. Tarjonta vaihtelee kauppakohtaisesti.

1. Pizza Romana

Pizzabuumi on jyllännyt jo pari vuotta, eikä loppua näy. K-Supermarkettien vastaus suomalaisten pizzanhimoon on Pizza Romana -konsepti. Pizzapohjat ovat peräisin Italiasta, ja taikina on leivottu 120 vuotta vanhaan taikinajuureen. Pizzaa on saatavana esimerkiksi Oulun K-Supermarket Pekurin lämpöbuffassa ja Turun K-Supermarket Centrumissa, jossa slaissin voi halutessaan nauttia paikan päällä.

2. Bistro

Maistuisiko lasillinen viiniä ja tapaslautanen perjantain ruokaostosten lomassa? Vai kiinnostaisiko päivän kala tai pasta-annos? K-Supermarketeista löytyy koko joukko erilaisia bistrotyyppisiä ravintoloita aina pienistä pistäytymispaikoista täysmittaisiin ravintoloihin saakka. Näistä esimerkkeinä vaikkapa Espoon K-Supermarket Lasihytti, jonka 8-paikkainen Bistro houkuttelee haukkaamaan pientä purtavaa tai vaikkapa lasillisen kehuttuja Pirkka-viinejä. Helsingin Oulunkylän K-Market Mustapekastakin löytyy viihtyisä viinibaari, jota kauppias on tituleerannut ”Suomen pienimmäksi”. Suureen, kaupan sisällä toimivaan ravintolaan voi tutustua vaikkapa Turun K-Supermarket Centrumissa ja K-Supermarket Reimarissa Paraisilla. Reimarin ravintola-aluetta pyörittää Turun kauppahallista tuttu Herkkunuotta-ravintola.

3. Sushi ja Aasian maut

Sushista on tullut yksi suosituimmista take away -ruoista. Pieni annos on mukava napata arki-illaksi ja isompi platter silloin, kun on tulossa viereita. Sushin rinnalle ovat viime vuosina nousseet myös muut aasialaiset herkut. Wokit, ramen-annokset, bao bun -höyrysämpylät ja kulhoihin kootut bowl-annokset (esimerkiksi sushi bowl) tekevät nyt kauppansa. Turun Centrumissa kokki wokkaa annokset asiakkaan edessä.

4. Meillä tehty

Täytettyjä voileipiä, salaatteja smoothieita… Välipalatarjonta on kehittynyt huimasti, ja yhä useampi niistä on valmistettu paikan päällä tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Myös pakkauksiin ja niiden ekologisuuteen on satsattu. Kylkeen kiinnitetty ”Meillä tehty” -tarra kertoo, että smoothie tai kolmioleipä on kaupan omaa tuotantoa. Monista välipaloista on tullut asiakkaiden kestosuosikkeja: esimerkiksi Vantaan K-Citymarket Tammiston (Jumbo) täytetty patonki on ollut hitti jo monta vuotta.

+ Bonuksena Ready to cook: tulevaisuuden trendi

Sanna Närhinen kertoo, että yksi tulevaisuuden suosikeista saattaa olla niin sanottu uunivalmis-konsepti. Asiakas ostaa tiskiltä esimerkiksi raa´an lohirullan, raa´at kasvikset ja perunamuhennoksen. Ateria on uunissa paistamista vaille valmis. Ready to cook -ajattelu on nousussa maailmalla, joten siitä saattaa tulla ilmiö myös meillä.