K-kaupassa
MSC-sertifioidut kalatiskit viidessä K-Supermarketissa

MSC-sertifioidut kalatiskit viidessä K-Supermarketissa

Olemme ylpeitä kertoessamme, että viidelle Helsingissä sijaitsevalle K-Supermarketille on myönnetty kestävää kalastusta ja vesiviljelyä edistävät MSC- ja ASC -jäljitettävyyssertifikaatit K-ruokakaupoista ensimmäisenä.

K-ryhmällä on Suomen suurin MSC-sertifioitujen kala- ja äyriäistuotteiden valikoima, ja nyt viidellä K-Supermarketilla on MSC-sertifioidut kalatiskit!
MSC- ja ASC-merkinnät osoittavat, että kala- tai äyriäistuote on pyydetty kalakantoja vaarantamatta tai kasvatettu luontoa kunnioittaen. Kalan matka on jäljitettävissä merestä kalatiskille asti.

Sertifioitujen kalatiskien ansiosta kaupat voivat jatkossa myydä sertifioituja tuotteita nyt myös pakkaamattomana irtomyynnissä ja palvelutiskeillään. Sertifioidut tiskit tunnistaa tiskillä esillä olevista MSC- ja ASC-ympäristömerkeistä.

Sertifioinnit on suorittanut puolueeton sertifiointilaitos Bureau Veritas ja sertifikaatit myöntänyt MSC Suomi. Sertifiointeja jatketaan systemaattisesti myös muissa K-ruokakaupoissa.

Näissä K-Supermarketeissa on MSC-sertifioidut kalatiskit

Tutustu ympäristömerkkeihin tarkemmin

MSC-ympäristömerkki

MSC:n (Marine Stewardship Council) sininen ympäristömerkki myönnetään luonnonvaraisille kala-ja äyriäistuotteille, jotka ovat peräisin sertifioiduista, vastuullisista kalastusyrityksistä.

MSC-sertifikaatti on käytössä yli 39 000 kala- ja äyriäistuotteella ja yli 370 kalastusyrityksellä ympäri maailman. Se on laajimmalle levinnein kestävän kalastuksen sertifikaatti, joka ottaa huomioon koko ekosysteemin.

ASC-ympäristömerkki

ASC:n (Aquaculture Stewardship Council) turkoosi ympäristömerkki on kalankasvatukselle ja kasvatetulle kalalle myönnettävä sertifikaatti, joka osoittaa, että kalanviljely on toteutettu sosiaalisesti ja ympäristöllisesti vastuullisella tavalla.

Vastuullinen kasvatus tuottaa mahdollisimman vähän ympäristöhaittoja ja ehkäisee viljeltyjen kalojen vaikutukset luonnonkantoihin.