Luovu päiväyksien hamstraamisesta hävikin pienentämiseksi

Luovu päiväyksien hamstraamisesta hävikin pienentämiseksi

Julkaistu 15.5.2018

Asiakas voi myös vaikuttaa kaupan hävikinhallinnan onnistumiseen. Yksi keino hävikin pienentämiseksi on olla hamstraamatta päiväyksiä.

Näin vähennät hävikkiä kaupassa käydessäsi

Päiväyksien hamstraaminen tarkoittaa sitä, että kaivetaan hyllystä pisimmälle riittävät päiväykset. Jos tiedät syöväsi tai tekeväsi ruoan tänään tai huomenna, miksi kaivella kaupan hyllyiltä pidemmän päiväyksen tuotteita.

Kaupoille päiväyksien hamstraaminen saattaa johtaa siihen, että kokonaisia tuotelavoja jää kaupan hyllylle pilaantumaan, kun tuotteita ei osteta tilausjärjestyksessä. Päiväyksien hamstraaminen saattaa vaikeuttaa myös automaattisen tilausjärjestelmän tekemää työtä, kun ohjelma yrittää arvioida kullekin vuoden päivälle oikean määrän tuotetilauksia.

Tuote on viimeisenäkin käyttöpäivänä varmistetusti hyvää ja turvallista syötävää ja usein myös tämän jälkeen voi tuotetta käyttää parasta ennen päivämäärästä riippumatta. Myös kauppojen alennuksella myymiä viimeisen käyttöpäivän tuotteita kannattaa hyödyntää, sillä ne vähentävät tehokkaasti hävikkiä kaupoissa.