Paranna maailmaa kahvitauolla

Paranna maailmaa kahvitauolla

Suomalaisilla työpaikoilla juodaan päivittäin pannukaupalla kahvia. Ei siis ole samantekevää, missä ja miten kahvipavut on viljelty. Reilu kauppa ry haastaa kaikki suomalaiset järjestämään Reiluja kahvitaukoja Reilun kaupan viikolla. 

Tytto_ja_kyltti

Tiesitkö, että   

  • Reilun kaupan kahvitila on kooltaan keskimäärin 1,5 hehtaaria.
  • Pienviljelijä saa tilalta vuodessa 4200 kilon kahvimarjasadon. Kahvituotannon aikana tämä muuttuu 700 kiloksi vihreitä kahvipapuja, josta lopulta jää 600 kiloa paahdettua kahvia. Pienviljelijän vuoden sadosta tulee noin siis 75 000 kahvikupillista.
  • Yhdelle pienviljelijän viikkotyömäärä tuottaa noin 1440 kahvikupillista.
  • 1,5 hehtaarin tilalle mahtuu noin 1500 kahvipensasta.
  • Kahvitila tuottaa satoa 1-2 kertaa vuodessa, mutta istutuksesta ensimmäiseen satoon kuluu useita vuosia.
  • Suomalainen juo vuodessa keskimäärin 10 kg kahvia. Tämä tarkoittaa noin 3,4 kupillista päivässä ja 1250 kupillista vuodessa.
  • Yhdessä päivässä 22 000 suomalaista juo siis yhden pientilallisen koko vuoden sadon verran kahvia.
  • Vuoden aikana suomalaiset juovat yhteensä noin 6,75 miljardia kupillista kahvia.

Lähde: Reilu kauppa ry

    Lue lisää Reilusta kaupasta