Murukahvia, muruseni!

Murukahvia, muruseni!

Päivitetty 22.11.2017

Murukahvia on näppärä valmistaa kuppi kerrallaan, ja se on siksi hyvä kaveri mökille ja retkelle. Mutta mitä ihanaa siitä voisi kokata?

Näin murukahvi syntyy

Kahvipavut paahdetaan, jauhetaan ja niistä suodatetaan kahvijuoma. Kahvijuomaa haihdutetaan voimakkaammaksi ja lopuksi pakastekuivataan. Pakastekuivaus tarkoittaa juoman pakastamista tyhjiössä, jolloin vesi höyrystyy ja kahvijauhe kuivuu suuriksi hiutaleiksi. Hiutaleet jauhetaan pikakahviksi.

Pakastekuivaus on erinomainen säilöntätapa, sillä kahvin aromit säilyvät sen myötä parhaiten. Kotona murukahvi tulee säilyttää kuivassa valolta suojattuna.

Murukahvia juodaan kotona

Suomi on kahvinjuontitilastoissa kärkijoukoissa. Suurin osa kahvista valmistetaan kotona ja perinteisillä keittimillä.

Myös suurin osa pikakahvista juodaan kotona, ja pikakahvin valtti on sen valmistuminen ilman kahvinkeitintä. Näin kahvihetkistä voi nauttia myös ilman kodinkoneita retkellä tai mökillä. Yhden kahvikupillisen valmistaminen on helppoa, tarvitset pikakahvin lisäksi vain kuuman veden.

Parhaat murukahvireseptit

Murukahvi on leipojan ystävä kaikessa helppoudessaan. Tässä neljä herkullista reseptiä, joissa murukahvi suorastaan loistaa: jäädytetyt Irish Coffee -leivokset, suklaamousse-mangomaljat, Irish coffee -pikkuleivät ja Irish coffee -kääretorttu.

Mausta murukahvilla

• lihan marinadi
• pirtelöt
• jäätelö tai jogurtti
• jälkiruokakastikkeet
• kuuma maito kaakaon sijasta