Juuri sopivasti tarjottavia juhliin

Juuri sopivasti tarjottavia juhliin

Päivitetty 7.5.2019

Paljonko juhliin kannattaa varata tarjottavaa? Katso alta helppo muistilista, joka helpottaa oikean määrän mitoittamisessa juhlabuffaa varten. Näin kaikille riittää mukavasti juomaa ja ruokaa, mutta tarjottavia ei jää kohtuuttomasti yli.

Alkumaljat ja ruokajuomat

Juhlat aloitetaan usein kuohuviinillä tai boolilla. Sitä varataan noin 1 dl vierasta kohti. Varaa alkuruoalle viiniä lasi per vieras ja pääruoalla lasi tai kaksi.

Pullollisesta (0,75 l) kuohuviiniä saat 6-7 lasillista (12 cl). Jos tarjoat ruoan kanssa viiniä, puna- tai valkoviinipullosta tulee noin 6 lasillista. Muista alkoholittomat vaihtoehdot ja nosta esille myös runsaasti vettä.

Kahvi ja tee

Keitä vierasta kohden 2 kupillista eli noin 3 dl kahvia. Varaa lisäksi kahvipöytään sokeria, maitoa ja kermaa. Varaa kahvi lisäksi aina teetä. 4 litrasta vettä ja desistä teelehtiä saat 20 kupillista teetä.

Kakut

Neljän munan täytekakusta tulee 12-15 palaa, 6 munan täytekakusta 18-20 palaa. Kakun määrä on hyvä arvioida hieman yläkanttiin. Kahvikakusta saadaan 20-25 viipaletta.

Muut makeat

Varaa pikkuleipiä yksi kutakin lajia henkeä kohti. 1/2 litran pullataikinasta saadaan 32 pikkupullaa tai 2 pitkoa, joista riittää 50 viipaletta. Kääretortusta riittää 15-20 viipaletta.

Suolaiset tarjottavat

Varaa 1-2 karjalanpiirakkaa tai pasteijaa juhlijaa kohti. Pyöreästä piirakasta riittää 10-16 palaa palan leveydestä riippuen. Varaa voileipäkakkua parin sentin viipale per vieras.