Syyslomaviikko on lukuviikko

Syyslomaviikko on lukuviikko

Päivitetty 17.10.2019

Useat koulut halki Suomen ovat julistaneet syyslomaviikon lukuviikoksi. Lue vinkit parhaiksi matkaeväiksi lukumatkalle ja rakenna oma lukutiipii!

Lomalla koulukirjan sijaan voi tarttua esimerkiksi mielikuvitusta kutkuttelevaan romaaniin ja lukea vaikka ääneen: kaverille, isovanhemmalle tai koiralle! Lomalla voi myös laittaa lukupuitteet kuntoon.

Mitä syyslomalainen voisi sitten lukea?

Kodin roolin on todettu olevan tärkeä tekijä lasten lukutaidon kehittymisessä. Löytöretki oman kunnan tai kaupungin kirjastoon ja kirjojen lainaaminen on hauskaa vaihtelua älylaitteiden käytölle. Kirjan voi napata matkaan myös kauppareissun yhteydessä.

K-Citymarketin kuusi suosituinta lastenkirjaa lokakuussa 2019 ovat tässä:

  1. Mauri Kunnas: Hurjan hauska unikirja
  2. Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja
  3. Eläintarha äänessä
  4. Ylös alas, Pipsa Possu!
  5. Sinikka Nopola ja Tiina Nopola: Risto Räppääjä ja ujo Elmeri
  6. Eläinsadut: yli 30 kiehtovaa tarinaa

Nopeat välipalat kirjaan uppoutuneelle lomalaiselle

Kirjan matkassa voi tulla nälkä, vaikka makaisit aloillasi lukemassa – mieli viilettää kirjan mukana jossain kaukana! Välillä pitää kuitenkin malttaa syödä. Tässä vinkkimme nopeiksi välipaloiksi – varo kuitenkin etenkin vadelmien ja sipsien kanssa, ettet tahraa kirjan sivuja!

Lasten makukoulussa vihannekset 2016 kopio

Aikuinen mukaan: rakenna oma lukutiipii!

Suuret seikkailijat ansaitsevat paikan, jossa voi paitsi lukea, syödä eväitä, suunnitella löytöretkiä ja jutella salaisuuksia. Hauska tiipiisänky syntyy helposti muutamassa tunnissa itse tekemällä. Tässä majasängyssä unet maittavat ja voi kuvitella nukkuvansa ihka oikeassa intiaaniteltassa! Katso ohjeet ja työvaiheet lastensängyn tekoon täältä.

Ilahduta mukaansatempaavalla tarinalla myös toista

Lukeminen virkistää ja rikastaa mielikuvitusta. Jaettu lukuilo on kaksinkertainen ilo: mikset lukisi mahtavaa kirjaa ääneen vaikka kaverille, pikkusisarukselle tai mummolle? Lemmikkieläinkin kuuntelee, vaikka sanojen sijaan ymmärtääkin vain äänenpainon merkityksen.