Pihasuunnistus lasten kanssa

Pihasuunnistus lasten kanssa

Julkaistu 31.8.2018

Kotipiha ja lähiympäristö on täynnä jännittäviä leikkimahdollisuuksia perheen pienimmille. Ideoi pihamaalle hauska suunnistusrata!

Ulkona liikkuminen ja raitis ilma tekevät hyvää koko perheelle. Pienellä suunnittelulla ulkoilusta voi tehdä mielikuvitusta kutkuttavan kokemuksen, jolle tabletti ja televisio jäävät kakkoseksi.

Ideoi pihamaalle suunnistusrata, jossa hauskat pienet rastitehtävät johtavat lopulta aarteen luo. Voit piirtää osanottajille arvoitukselliset aarrekartat tai pitää jännitystä yllä antamalla rasteille johtavia vihjeitä yksi kerrallaan.

Jos suunnistus on ohjelmanumerona lastenjuhlissa, suunnistusta voi harrastaa pareittain tai pienissä joukkueissa. Leikkiin saa vaihtelua tuomalla siihen teeman suosikkisadusta tai harrastuksesta.

Näin toteutat pienen seikkailun

  1. Varusta seikkailijat pientä rymyämistä kestävällä varustuksella. Pihasuunnistukseen sopivat mukavat ulkoiluvaatteet, kuten esimerkiksi verryttelypuku ja tennarit.

  2. Radan suunnittelussa vain mielikuvitus on rajana! Kahluuallas muuttuu helposti taikalähteeksi tai toivomuskaivoksi, johon pieni suunnistaja voi helteisemmällä säällä pulahtaa vilvoittelemaan.

  3. Valikoi mukaan sopivan helppoja ja kekseliäitä tehtäviä kaikenikäisille osallistujille. Esimerkiksi hiekkalaatikolle voi rakentaa ämpärin ja lapion avulla lystikkäitä veistosnäyttelyitä. Kukkien kastelu puolestaan on aivan eri tavalla metkaa, kun sen hoitaa vesipyssyllä.

  4. Löytämisen iloa syntyy, kun pihalle piilotetaan värikkäitä palloja arvokkaina timantteina ja lasten annetaan yhdistää voimansa aarteen keräämiseen. Pieni potkulauta-ajelu on vauhdin hurmaa tulvillaan, ja taitavimmat voivat näyttää taitonsa temppujen kanssa.

  5. Varsinainen aarre voi olla yhteinen eväshetki luolassa, jonne on ensin möngittävä jännittävää tunnelia pitkin. Tarjoile seikkailijoille pientä retkievästä, esimerkiksi riisipiirakoita, hedelmiä ja keksejä. Pillimehu virkistää kaiken touhuamisen jälkeen. Inspiroidu vaikka Viisikon eväistä!