Jari Tervo: Loiri. - monilahjakkuuden odotettu elämäkerta

Jari Tervo: Loiri. - monilahjakkuuden odotettu elämäkerta

Päivitetty 12.9.2019

Kirjailija Jari Tervon laaja elämäkerta taiteilija Vesa-Matti Loirista on odotettu uutuus kirjaosastolla!

”Pitkään ja hartaasti mietittyäni päätin kertoa Jarille kaiken. Kenenkään muun mukaan en olisi lähtenyt.” sanoo kaikkien tuntema taiteilija Vesa-Matti Loiri uudesta elämäkertakirjastaan, jonka on kirjoittanut Jari Tervo. Kirja on myynnissä K-Citymarketeissa 12.9.2019 alkaen.

Osta kirja K-Ruoka-verkkokaupasta

Kustannuspäällikön sanoin

Kirjan kustantaneen Otavan kustannuspäällikkö Mari Mikkola kertoo kirjasta seuraavaa:

"Vesa-Matti Loirin ura on pitkä ja hyvin monipuolinen: 17-vuotiaana Pojat-elokuvan äidittömäksi jäävän pojan sydäntä särkevästä tulkinnasta mestarikaatuilijaksi, vahvojen roolien teatterinäyttelijästä koko kansan Turhapuro-hauskuuttajaksi, Eino Leinon runojen kautta suomalaisen haikeuden tulkista isojen lavojen esiintyväksi taiteilijaksi. Hän on monilahjakkuus, jonka mielenmaisemaan haluaa pysähtyä, ja josta haluaa saada tietää lisää.

Itseäni kiinnostavat Loirin elämäkerrassa hänen omat ajatukset ja mietteet töistä, joita hän valitsi tehdä. Lisäksi anekdootit ja sattumukset pitkän taiteilijaelämän varrelta herättävät kiinnostusta samoin kuin tuokiokuvat hänen kohtaamistaan ihmisistä. Loirin Suomen mittakaavassa hyvin merkittävä taiteellinen ura ja elämä purkautuvat voimalla yhden maamme kärkikirjailijan kynästä. Kun nämä kaksi titaania kohtaavat, tuloksena syntyy jotakin ainutlaatuista.

Jari Tervo on kirjallinen taituri, joka entisen toimittajan tarkkuudella ja innolla pureutui tämän elämäkerran vaatimaan taustatyöhön. Loirin syvähaastattelut, lähipiirin jututtaminen, arkistojen tutkiminen, elokuvien katselu ja laulujen kuuntelu: nämä yhdistettynä parhaimpaan kaunokirjalliseen tyyliin on synnyttänyt hienon kirjan, jota voi lukea kuin romaania, mutta kaikki on totta.

Tähän kirjaan kannattaa tarttua, jos pitää hyvästä tarinasta, jonka parissa viihtyy ja viisastuu. Ei tarvitse olla kiinnostunut teatterista tai elokuvasta, vaan ihmisen koko elämänkaaresta ja tositarinasta, joka herättää lukijassa paljon tunteita leveästä hymystä kyyneliin."

Kirja on myynnissä K-Citymarketeissa 12.9.2019 alkaen.

Osta kirja K-Ruoka-verkkokaupasta