Tuotteiden jäljillä -sivusto kertoo tuotteiden alkuperästä ja reitistä K-kauppoihin

Tuotteiden jäljillä -sivusto kertoo tuotteiden alkuperästä ja reitistä K-kauppoihin

Päivitetty 25.9.2023

Miltä maailman mereltä ostamasi tonnikala on kotoisin?

Olemme julkaisseet uuden Tuotteiden jäljillä -sivuston lisätäksemme toimitusketjujemme läpinäkyvyyttä.

Tuotteiden jäljillä -sivustolla kerrotaan alkuvaiheessa kaikkien Pirkka- ja K-Menu-tonnikalasäilykkeiden sekä Pirkka Reilun kaupan ruusujen alkuperästä ja reitistä K-kauppojemme hyllylle. Jatkossa sivustolle on tarkoitus lisätä asiakkaitamme erityisen paljon kiinnostavia tuotteita.

Tuotteiden jäljillä -sivuston tuotteet ovat K-ryhmän omien merkkien tuotteita. Sivustolle valitaan erityisesti tuotteita, joiden raaka-aineiden kestävään tuotantoon liittyy haasteita ja joiden hankintaa ohjataan K-ryhmän kestävän kehityksen linjauksilla.

Tuotteiden jäljillä -sivustolla kerrotaan, miten K-ryhmä varmistaa vastuullisen toimitusketjun tilalta ja tehtaalta K-kaupan hyllylle asti.

”Suosimme vastuullisuussertifioituja tuotteita valikoimissamme, ja esimerkiksi Pirkka-sarjassa on yli 20 Reilun kaupan tuotetta. Kalahankintaamme ohjaa WWF:n kalaoppaaseen perustuva kala- ja äyriäislinjauksemme. Esimerkiksi Aasiassa sijaitsevien tehtaiden työoloja valvomme puolestaan kolmannen osapuolen tekemillä vastuullisuusauditoinneilla”, sanoo K-ryhmän vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Tonnikalan tie merestä kaupan hyllylle

Yksi alkuperän kannalta eniten kiinnostavista tuotteista on tonnikala.

Tuotteiden jäljillä -sivusto esittelee Pirkka- ja K-Menu-tonnikalojen tavarantoimittajat, heidän tehtaansa Mauritiuksella ja Thaimaassa, tehtaiden auditointien ajankohdan, tonnikalojen kalastusalueet, pyyntimenetelmät ja tonnikalasäilykkeiden reitin Suomeen.

”Tonnikalan vastuullisuuteen vaikuttaa kalalajikkeen ja kalastusalueen lisäksi käytetty pyyntimenetelmä. Sivustolta selviää esimerkiksi se, että kaikki Pirkka- ja K-Menu-tonnikalat on kalastettu kestävin pyyntimenetelmin joko vapavälineellä tai kurenuotalla”, Kalervo sanoo. Tuotteiden jäljillä -sivuston osoite on https://www.kesko.fi/jaljilla . Englanniksi sivusto julkaistaan joulukuussa.