• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tonnikalatäytteiset uuniperunat

Tonnikalatäytteiset uuniperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 91,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 4isoa, jauhoistaPirkka perunaa (punainen tai lila pussi)

Italialainen tonnikalatäyte

    • 1tlk(185 g)Pirkka tonnikalaa italialaisessa
    • maustekastikkeessa
    • 1/2pientäsipulia
    • 1tomaatti
    • 10mustaa oliivia
    • 10vihreää oliivia
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna

Chili-tonnikalatäyte

    • 1tlk(185 g)Pirkka tonnikalaa chilikastikkeessa
    • 100gmaustamatonta tuorejuustoa
    • 1/2paprika

Koristeeksi

    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat huolellisesti ja pistele ne haarukalla. Kypsennä perunoita 200 asteessa noin tunti. (Puolikkaat perunat kypsyvät noin 45 minuutissa.) Valmista sillä aikaa täytteet.
  2. Italialainen tonnikalatäyte: Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatti ja puolita oliivit. Sekoita kaikki täytteen ainekset tonnikalan joukkoon.
  3. Chili-tonnikalatäyte: Valuta tonnikalasta hieman öljyä pois. Sekoita tonnikala, tuorejuusto ja kuutioitu paprika keskenään. Koristele persiljalla.
  4. Leikkaa kypsiin perunoihin ristiviillos ja purista perunaa, niin että viillos aukeaa hieman. Tarjoa tonnikalatäytteiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 91,3 kcal382 kJ
  • Proteiinia4,78 g
  • Hiilihydraatteja7,12 g
  • Rasvaa4,76 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille