Ukraina-rusetilla kerättiin yli 264 000 euroa ukrainalaisperheiden avuksi

Ukraina-rusetilla kerättiin yli 264 000 euroa ukrainalaisperheiden avuksi

Päivitetty 15.8.2023

K-ryhmän ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) yhteistyössä järjestetyn Ukraina-rusetti-keräyksen lopullinen keräystulos on 264 166 euroa.

Lämmin kiitos avustasi

Kiitos sinulle, joka tuit keräystä ostamalla Ukraina-rusetin! Keräyksen tuotto kertyi K-ruokakaupoissa ja Neste K -liikenneasemilla myydyistä ruseteista. Joulukuussa 2022 alkaneen ja kesäkuussa 2023 loppuneen keräyksen aikana myytin yli 75 000 kappaletta Ukraina-rusetteja.

Keräyksen varoilla järjestetään yhteisöllistä tekemistä ja toimintaa, jotka tuovat ukrainalaisia ja suomalaisia perheitä yhteen. Lisäksi varoilla jaetaan ruokalahjakortteja niitä tarvitseville ukrainalaisperheille.

Ukraina-rusetin ostotilanne

Ruokalahjakortit tuovat apua arkeen

Kerätyistä varoista 45 % käytetään ukrainalaisille jaettaviin K-ruokakauppojen ruokalahjakortteihin. Ruokalahjakortit jaetaan MLL:n piirien ja paikallisyhdistysten toimesta niitä tarvitseville ukrainalaisperheille.

”Lopullisen keräystuloksen myötä MLL jakaa lähes 2400 kappaletta eli yhteensä yli 118 000 euron arvosta ruokalahjakortteja niitä tarvitseville ukrainalaisperheille. Lahjakortit ovat konkreettinen ja kaivattu apu perheiden arjen ruoka- ja päivittäistavaraostoksiin”, Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske iloitsee.

MLL:n toiminta tuo ukrainalaiset ja suomalaiset yhteen

Keräyksen varoista 45 % käytetään MLL:n toteuttamaan ukrainalaisille perheille suunnattuun yhteisölliseen toimintaan ja 10 % MLL:n palveluiden tuottamiseen.

MLL:n järjestämä toiminta tuo perheille mielekästä, yhteisöllistä tekemistä ja mahdollisuuden tutustua muihin paikallisiin perheisiin. MLL:n piirit ja paikallisyhdistykset järjestävät toimintaa oman alueensa perheiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Varoja on myönnetty muun muassa erilaisiin perhetapahtumiin, kursseihin ja retkiin. Toiminnassa on mukana suuri määrä vapaaehtoisia ja ukrainalaiset osallistuvat aktiivisesti toiminnan ideointiin.

Palveluiden tuottaminen sisältää esimerkiksi ukrainalaisille toimintaa tuottavien MLL:n paikallisyhdistysten tukea ja neuvontaa, viestintää ja koordinointia. Esimerkiksi käännös- ja tulkkipalvelut ovat tärkeässä roolissa, jotta ukrainalaiset löytävät aktiviteettien pariin ja kommunikointi suomalaisten kanssa on sujuvampaa.