Veneellä kauppaan

Veneellä kauppaan

Julkaistu 3.10.2018

K-Market Nagun kauppias Mikael Eklund pitää lähikauppaa Nauvossa. Saaristolaiskaupan parkkipaikalla on myös venelaituri, sillä ostoksille tullaan aaltoja pitkin.

Mikä kaupassa on erityistä?

Kesät ja talvet ovat toistensa vastakohtia. Kun kesäasukkaat saapuvat, kaupan myynti kuusinkertaistuu ja henkilökuntaa tarvitaan tuplamäärä. Lisäksi meille voi kurvata veneellä. Voimme lähettää myös ruokaostoksia yhteysaluksen mukana kauas ulkosaaristoon. Isäni on ollut saaristossa K-kauppiaana vuosia, mutta nyt siirryimme veljeni kanssa kauppiaiksi. Veljen kauppa on viereisellä Korppoon saarella ja teemme paljon yhteistyötä.

Mitä hyllystä löytyy?

Kesäisin saariston lähiruokaa, kuten vihanneksia, kasviksia, yrttejä sekä omenoita ja niistä puristettua mehua. Välillä saamme nauvolaista lammasta sekä naudanlihaa luomutilalta Korppoosta. Syksyisin ja talvisin kalamies Börje myy kaupassa kalaa, kuten itsesavustettua lohta. Olemme ylpeitä paikallisista tuotteista. Meiltä saa myös puutarha- ja keittiövälineitä, multaa sekä kuivikkeita huussiin ja kompostiin.

Millaisia asiakkaat ovat?

Paikalliset käyvät meillä ympäri vuoden. Kesällä asiakkaat ovat pääosin mökkiläisiä, jotka toivovat enemmän erikoistuotteita, kuten makkaroita ja juustoja. Ja saaristoleipää pitää olla, se on kesän halutuimpia tuotteita.

”Valikoima on erittäin hyvä vaativammallekin asiakkaalle, sillä kaupasta saa paljon muutakin kuin vain perustuotteita. Paikallinen tuore leipä on erityinen plussa."
-
Asiakkaan kommentti

3 ostosvinkkiä

Varhaisperunat

”Perunat tulevat aamulla suoraan perunamaalta. Nauvossa on kesäisin perunafestivaalit, jossa palkitaan, kenellä on parhaat perunat.”

Ahvenanmaalaiset limonadit

”Amalias limonadfabrik –juomat valmistetaan kotimaisista marjoista ja hedelmistä.”

Bagar Bengtin leivät

”Lähileipomon leivät ovat myydyimpiä leipiä. Leipomoa pitää paikallinen pariskunta.”