Kesäkohteena Nauvo ja Korppoo

Kesäkohteena Nauvo ja Korppoo

Päivitetty 3.6.2019

Suomen aurinkoisimmat paikat löytyvät täältä, kuvankauniista Turun saaristosta.

K-Market-logo-680x50

Eklundin veljekset pyörittävät Nauvossa ja Korppoossa K-Market –kauppoja. Veljekset ovat kauppiaita jo toisessa polvessa ja vinkkaavat nyt, mitä kaikkea maailman kauneimmalla saaristolla on tarjota.

K-Market-nauvo-ja-korppoo-kauppiasfiiliskuva

Saaristossa tavataan!

Ainutlaatuinen saaristoluonto vetää kesäisin puoleensa turisteja Suomesta ja Ruotsista. Vuodenaikojen vaihtelun huomaa paitsi saaristomeren maisemia ihaillessa, myös ihmisten määrässä. Kauppias Kristian Eklundin mukaan heinäkuussa on pari viikkoa “hurja meininki” kun 3000-4000 lomailijaa saapuu Korppooseen viettämään unelmiensa kesää.

Nauvon vierasvenesatama on kesäisin varsinainen muurahaispesä, jossa vanhat ja uudet tutut vaihtavat kuulumisia - suomeksi tai ruotsiksi. Erikoista täällä on se, että suurin osa asiakkaista tekee kauppareissunsa veneellä. K-Market Nagu sijaitseekin aivan rannassa ja kaupalla on oma laituri, kuten saaristossa kuuluu.

“Allt gott är från skärgården”

Korppoo nauttii Suomen aurinkoisimman paikkakunnan mainetta ja K-Market Korpo Handel -kaupan katolle onkin asennettu aurinkopaneelit, joista saadaan energiaa kaupan tarpeisiin.

Vastuullisuus on kauppiaille muutenkin tärkeää. Eklundien iskulauseena on “allt gott är från skärgården” eli “kaikki hyvä tulee saaristosta”. Kauppiaat tukevat paikallisia viljelijöitä, joten sekä Nauvon että Korppoon K-Marketien valikoimissa on paljon lähituottajien tuotteita.

Nauvossa voi muun muassa maistaa paikallisia uusia perunoita ja paikallisen kalastajan pyytämää savustettua kalaa. Suoran laivayhteyden ansiosta Ahvenanmaalta toimitetaan Korppoon K-Marketiin erilaisia juomia, leipää ja kalaa.

Eklundit toivottavat kesävieraat saaristoon tervetulleiksi - taas on uusi ikimuistoinen kesä edessä. Vi ses i skärgården!

Löydä oma kesäkohteesi
Etsi lähin K-Market