Jordan Green Clean -hammastahna - lue hyödyllinen Q&A

Jordan Green Clean -hammastahna - lue hyödyllinen Q&A

Jordanin uudet Green Clean -hammastahnat aikuisille (Adult) ja lapsille (Junior 6+) ovat saapuneet K-Citymarketin kauneusosastolle.

Mitä erilaista Jordanin Green Clean -hammastahnassa on verrattuna muihin luonnollisia ainesosia sisältäviin hammastahnoihin?

Jordan Green Clean on kehitetty tekemään hyvää sekä hampaille että ympäristölle. Kestävä kehitys on tärkein prioriteetti, mutta myöskään tuotteen tehosta ei tingitä. Hammastahnassa on fluoria ja ksylitolia, jotka antavat parhaan suojan hampaiden reikiintymistä vastaan. Hammastahna on makeutettu luonnollisella stevialla. Tahnaan on lisätty kamomillauutetta (lasten tahna), jonka vaikutus on tunnetusti rauhoittava, sekä vihreän teen uutetta (aikuisten tahna), joka tunnetaan antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Ympäristönäkökulmien takia tuotteeseen on valittu nopeasti biohajoavia ainesosia. Siksi 98 prosenttia ainesosista on luonnollista alkuperää. Hammastahnan mieto vaahdotusaine on valmistettu maissista. Sillä on pohjoismainen joutsenmerkki todisteena ympäristövaikutuksien vähentämisestä ja kuluttajien terveyden vaalimisesta. Molemmat hammastahnat ovat 100-prosenttisesti vegaanisia, ja niillä on Vegan Societyn sertifikaatti.

Hammastahnatuubi on valmistettu kierrätetystä muovista, joka on peräisin elintarvikepakkauksista, eli nämä materiaalit saavat näin uuden käyttötarkoituksen. Kauppoihin tarkoitettu hammastahnojen esillepanoteline on valmistettu kierrätetystä PET-muovista. Jordan antaa muoville uuden elämän, ja noudattaa kierrätystalouden perusteita.

Miksi fluori on tärkeää?

Jordan Green Clean -hammastahna (sekä aikuisille että lapsille) sisältää fluoria 1450 ppm. Tutkimuksissa on dokumentoitu, kuinka tehokkaasti fluori vahvistaa hampaita ja ehkäisee kariesta. Fluorista liikkuu epäluuloja, mutta tieteellinen näyttö ei sellaisia tue. Seuraavassa katsausartikkelissa on kuvattu fluorin todistettuja hyödyllisiä vaikutuksia:

Twetman S et al, (2003) Caries‐preventive effect of fluoride toothpaste: a systematic review, Acta Odontologica Scandinavica, 61:6, 347-355.

Miksi ksylitoli ja fluori yhdessä ehkäisevät reikiintymistä niin tehokkaasti?

Jordan Green Clean -hammastahnoissa on 10 % ksylitolia. On tieteellisesti todistettu, että fluori yhdessä ksylitolin kanssa antaa paremman suojan reikiintymistä vastaan kuin fluori yksistään. Yhdistelmällä saadaan aikaan parempi dentiinin remineralisaatio verrattuna pelkästään fluoria sisältävään hammastahnaan.

Artikkelista: Gaffar et al, cariostatic effects of a xylitol/NaF dentifrice in vivo, 1998, International Dental Journal.

jordan greenclean toothpaste1

Miksi luonnollisia ainesosia on 98 % eikä 100 %?

Jordan Green Clean sisältää 98 % luonnollisia ainesosia. Loppu 2 % on lisätty hammastahnaan, jotta siinä ei kasvaisi bakteereita ja jotta se antaisi hampaille parhaan suojan reikiintymistä vastaan.

Mitä ei-luonnollisia ainesosia tässä 2 %:n ainesosuudessa on?

Tähän osuuteen kuuluu fluori, joka suojaa hampaita reikiintymiseltä. Lisäksi siinä on pieni määrä säilöntäainetta. Se ehkäisee bakteerien kasvua hammastahnassa, jota yleensä säilytetään kosteahkossa ja melko lämpimässä kylpy- tai wc-tilassa.

Mikä osa tuubista on kierrätysmateriaalia?

Tuubista jopa 50 % on kierrätysmuovia.

  • Tuubin päässä olevasta pyöreästä laipasta jopa 50 % on valmistettu kierrätysmuovista (50% HDPE / 50% PCR HDPE).
  • Jopa 25 % tuubin pehmeämmästä putkilo-osasta on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Mistä uusiomateriaali saadaan?

Hammastahnatuubi on valmistettu kuluttajatuotteista saadusta kierrätysmuovista (HDPE). Materiaali on peräisin elintarvikepakkauksista, kuten maito-, vesi- ja nestepulloista, jotka kuluttajat ovat toimittaneet uusiokäyttöön.

Mihin jätejakeeseen tyhjä tuubi lajitellaan?

Irrota korkki tuubista, ja laita ne molemmat muovinkeräysastiaan.

Miksi hammastahna näyttää erilaiselta (eriväriseltä) kuin tavallinen hammastahna?

Useimpien hammastahnojen hohtavan valkea sävy on peräisin lisätystä väristä. Jordan Green Clean ei sisällä väriaineita, vaan sen väri on luonnollinen. Beesiin vivahtava sävy tulee ainesosista.

Miksi hammastahna on paksumpaa kuin tavallinen hammastahna?

Luonnolliset ainesosat tekevät tahnasta hieman sakeampaa. Kun tuubia puristaa tai hieroo muutaman kerran, tahna tulee hyvin ulos tuubista.

Kuuluuko valikoimaanne myös fluoriton luonnollinen hammastahna?

Ei. Emme tuo valikoimaan hammastahnaa, joka ei sisältäisi fluoria. Vaikka fluori herättää joissakin huolta, sen reikiintymiseltä suojaava vaikutus on varsin selvästi näytetty toteen. Jordan haluaa tukea hammasterveyttä, ja siksi Jordan-tahnat tulevat jatkossakin sisältämään fluoria.

Hammastahnassa on siis ksylitolia. Tarvitaanko fluoria silti, vain paremman yhteisvaikutuksen saamiseksi?

Fluoria tarvitaan hammastahnassa joka tapauksessa. Fluorilla on varsin hyvin dokumentoitu vaikutus reikiintymistä vastaan, ja yhdessä ksylitolin kanssa se nopeuttaa kiilteen remineralisaatiota.

Green Clean -hammastahnassa on väittämä ”100% Vegan”. Eivätkö kaikki hammastahnat ole vegaanisia?

Monet nykyisin myytävistä hammastahnoista ovat vegaanisia, mutta glyseriiniä sisältävä hammastahna voi olla poikkeus. Glyseriini voi olla joko kasvi- tai eläinperäistä.