Parasta luonnosta

Parasta luonnosta

Luonnonkosmetiikka on luonnollista alkuperää olevaa kosmetiikkaa.

Tuotteiden raaka-aineet ovat niin luonnollisia kuin mahdollista, ja niiden valmistuksessa otetaan huomioon ympäristöystävällisyys ja eettisyys. Luonnonkosmetiikkaa ei testata eläimillä. Myös raaka-aineiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään.

Aidon luonnonkosmetiikan tunnistaa sertifikaatista, jonka on myöntänyt tuotteen valmistajasta riippumaton taho. Tällaisia sertifikaatteja on useita eri puolilla maailmaa. Yhteistä näille erilaisille luonnonkosmetiikan kriteereille ovat muun muassa seuraavat pääperiaatteet:

  • Valmistuksessa tulee suosia luonnollisia raaka-aineita, geenimanipuloituja raaka-aineita ei sallita.
  • Luomulaatuisia raaka-aineita suositaan, villikasvien keräily pitää olla vastuullista.
  • Tuotteissa käytettyjen raaka-aineiden tulee olla mahdollisimman vähän prosessoituja ja niiden käsittely on säädeltyä (esim. raaka-aineiden säteilyttäminen on kielletty).
  • Raaka-aineita ja valmiita tuotteita ei saa testata eläimillä.
  • Tuotteiden tulee aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tuotteiden tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana.

Lähde: Pro Luonnonkosmetiikka ry

Luonnonkosmetiikka ei sisällä synteettisiä väriaineita, hajusteita, öljyjä tai rasvoja. Kaikkien luonnonkosmetiikan raaka-aineiden on myös oltava mahdollisimman vähän prosessoituja.

Luonnonkosmetiikka voi sisältää luonnollisia kasviöljyjä ja -vahoja, kasviuutteita, eteerisiä öljyjä, jauhettuja superfoodeja, mineraaleja ja savea.

K-Citymarketissa on laaja luonnonkosmetiikan valikoima

Luonnonkosmetiikan tuotteet on koottu K-Citymarketeissa omaksi kokonaisuudekseen. Aloita luonnonkosmetiikan tuotteiden kokeilu esimerkiksi näistä tuotteista:

  • Lavera Repair & Care Shampoo on vegaaninen, erityisesti kuiville ja vahingoittuneille hiuksille kehitetty shampoo. Sisältää muun muassa ruusunkukkavettä ja herneproteiineja.
  • Mossa Youth Defence Restoring -silmänympärysvoide on elvyttävä voide, joka imeytyy nopeasti. Sisältää karhunvatukkaöljyä ja Omega 3 ja 6 –rasvahappoja, jotka ravitsevat ja kosteuttavat ihoa.
  • Urtekram Anti-Pollution Conditioner Green Matcha -hoitoaine takkuja vastaan hiuksia hoitaen ja kosteuttaen. Sisältää muun muassa vihreää matchaa, mikroleväuutetta ja hyaluronihappoa.

parasta luonnosta luonnonkosmetiikka 680