Luontoretki marketissa – joko tunnet luonnonkosmetiikan?

Luontoretki marketissa – joko tunnet luonnonkosmetiikan?

Julkaistu 12.7.2021

K-Citymarketeissa on suuri valikoima luonnonkosmetiikkaa. Katso miten tunnistat aidon luonnonkosmetiikan.

Mistä tunnistaa aidon luonnonkosmetiikan?

Varma merkki on sertifikaatti, kuten Ecocert tai Cosmos Natural. Se on merkitty pakkaukseen. Sertifikaatit varmistavat, ettei tuote sisällä synteettisiä hajusteita, silikoneja, väriaineita, alumiinikloridia eikä maaöljypohjaisia aineita, joiden käyttö luonnonkosmetiikassa on kielletty. Kaikki sarjat eivät kuitenkaan hanki kallista sertifikaattia, vaikka sen tuotteet täyttäisivätkin sen kriteerit. Parabeenien käyttö on kielletty, mutta säilöntäaineina voidaan käyttää luonnollisen kaltaisia aineita, kuten alkoholia ja eteerisiä öljyjä.

Miksi luonnonkosmetiikka on hyvä valinta?

Siinä on paljon iholle hyödyllisiä ravintoaineita, antioksidantteja ja rasvahappoja. Luonnonkosmetiikka on ekologista ja sopii monille. Myös luonnosta peräisin oleville ainesosille voi kuitenkin herkistyä ja allergisoitua, vaikka joskus kuulee väitettävän toisin.

Onko luonnonkosmetiikka aina myös vegaanista?

Ei. Luonnonkosmetiikassa voidaan käyttää muutamia eläinperäisiä ainesosia, kuten hunajaa ja mehiläisvahaa. Jos etsit vegaanista tuotetta, tarkista tieto etiketistä.

Onko luonnonkosmetiikka sama asia kuin luomukosmetiikka?

Ei välttämättä. Luomukosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikkaa, jonka raaka-aineet on luomuviljelty. Luonnonkosmetiikassa käytetään kyllä luomuviljeltyjä ainesosia, mutta kaikki luonnonkosmetiikka ei välttämättä ole luomua eikä luomukosmetiikkana markkinoitavat tuotteet sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikan raaka-aineiden tulee aina olla luonnollista alkuperää, mahdollisimman tehokkaasti biohajoavia ja mahdollisimman vähän prosessoituja. Niiden pitää myös olla jäljitettävissä viljely-, -kasvatus- tai keruupaikalle.

Onko luonnonkosmetiikka turvallisempaa kuin synteettinen kosmetiikka?

Kaikki EU:ssa myytävä kosmetiikka on lainsäädännöllisestä näkökulmasta turvallista. Kosmetiikkaa säädellään kansallisten lakien lisäksi EU:n kosmetiikka-asetuksella. Sikäli luonnonkosmetiikka ei ole sen turvallisempaa kuin synteettinenkään.

Olisiko kuvassa uusi lempituotteesi?