Sillä sileä! Kuinka valita sopiva ihokarvanpoistotuote

Sillä sileä! Kuinka valita sopiva ihokarvanpoistotuote

Julkaistu 24.4.2023

Kesän tullen vaatekerrosten keventyessä häiritsevien ihokarvojen poisto on taas ajankohtaista. Jos ainainen sheivaaminen kyllästyttää, erilaisia ihokarvanpoistotuotteita on runsaasti – mutta mikä niistä sopisi parhaiten minulle?

Kuuma- ja kylmävahat

Vahat sopivat pitkäkestoista tulosta kaipaaville, sillä vahalla ihokarva poistuu juurineen. Uusi ihokarva kasvaa tilalle hitaasti, yleensä n. 1 kk:n kuluessa ja on usein hentoinen, joten sängen tuntua ei tule.

Kuumavahat tulevat yleensä purkissa ja ne levitetään lämmityksen jälkeen iholle lastalla karvan kasvusuunnan myötäisesti. Päälle painetaan kangasliuska, joka kiskaistaan napakasti irti karvan kasvusuunnan vastaisesti. Kuuma- ja sokerointivahojen käyttö vaatii hieman harjoittelua, mutta monet pitävät menetelmän ekologisuudesta, sillä kangaslaput ovat uudelleen käytettäviä.

Kylmävahat puolestaan ovat yleensä kätevissä valmiiksi käytettävissä liuskoissa. Niiden käyttötapa on sama kuin kuumavahoissakin. Kylmävahaliuskoja on saatavilla eri ihotyypeille, myös kuiva- ja herkkäihoisille. Kehon eri alueille, kuten kasvoille ja bikinialueelle on myös suunniteltu omat tuotteensa.

Monet pitävät kylmävahaliuskoista niiden helppokäyttöisyyden vuoksi, ja ne kulkevat kätevästi mukana myös matkoilla.

VEET-2-600-x-600-px

Voidemaiset tuotteet

Ihokarvanpoistovoiteet ovat miellyttävä vaihtoehto höyläämiselle, sillä niidenkään käytön jälkeen kovaa sänkeä ei muodostu. Voide levitetään kuivalle iholle ja annetaan vaikuttaa 4-6 minuutin ajan, jolloin karvat liukenevat voiteeseen. Voide poistetaan lastalla kaapimalla tai suihkussa käytettävän tuotteen sienellä. Ihokarvat nousevat ihon pintaan 2-7 päivän kuluessa, mutta pehmeämpinä kuin höylän jäljiltä.

Ihokarvanpoiston jälkeen iho kannattaa aina rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti hoitavalla hoitotuotteella parhaimman lopputuloksen takaamiseksi!