Terve ja puhdas suu  - 5 parasta ohjetta

Terve ja puhdas suu - 5 parasta ohjetta

Päivitetty 27.1.2022

Huolellinen hampaiden ja suun puhdistaminen pitää hengityksen raikkaana ja hampaat terveinä sekä edistää hyvinvointia. Katso parhaat ohjeet ja tuotteet!

1. Harjaa huolellisesti

Hampaita tulisi harjata kaksi minuuttia kahdesti päivässä tarkasti mutta hellästi. Käy järjestelmällisesti läpi kaikki pinnat ja ienrajat. Älä jätä hampaidenpesua illan viimeiseksi tehtäväksi, jotta jaksat harjata kunnolla. Hammaslääkärit suosittelevat sähköhammasharjaa: se poistaa plakkia tehokkaimmin. Nykysähköhammasharjat myös varoittavat liian kovista harjausotteista ja ilmoittavat, kun pesuaika on täynnä. K-Citymarketissa on hyvä valikoima harjoja sekä aikuisille että lapsille. Niillä varmistat huolellisen suuhygienian ja raikkaan suun.

2. Valitse sopiva tahna

Varmin tapa ehkäistä hampaiden reikiintymistä on käyttää vuorokauden molemmilla pesukerroilla fluoripitoista hammastahnaa. K-Citymarket tarjoaa paljon vaihtoehtoja, kaipaatpa hammastahnalta apua hampaiden vihlontaan, herkille ikenille tai valkoisempaan hymyyn. Hammastahnoihin lisätään nyt kaliumia ehkäisemään vihlontaa ja sinkkiä vähentämään pahanhajuista hengitystä. Valkaisevia tahnoja on kahdenlaisia: osa huijaa hampaat näyttämään hampaat valkoisemmilta luomalla optisen harhan, osa poistaa hampaiden pinnalta värjäytymiä kevyesti hankaamalla. Jos suun limakalvoille tulee herkästi aftoja eli haavaumia, kannattaa välttää tahnaa, joka sisältää vaahtoavaa natriumlauryylisulfaattia.

3. Lankaa joka päivä

Harjan ja tahnan lisäksi hammasväliharja, -lanka tai -lankain on tärkeä väline päivittäisen suuhygienian ylläpidossa. Hammasväleihin ja ienrajaan kertyy helposti plakkia ja ruoantähteitä, joita huolellinenkaan harjaus ei riitä puhdistamaan. Jos plakkia ei poisteta, se altistaa suun ientulehduksille. Lankaa tai puhdista hammasvälit hammasväliharjalla ennen hampaiden harjaamista vähintään kerran päivässä. Valitse juuri sinun hampaillesi sopivankokoinen hammasväliharja: K-Citymarket tarjoaa paljon eri kokoja. Mitä tiheämmässä hampaat ovat, sitä siromman harjan tarvitset. Hammasväliharja ulottuu ahtaisiinkin rakoihin ja on hyvä apuri myös silloin, jos suussa on oikomiskojeet tai pysyvä retentiokaari.

4. Puhdista myös kieli

Puhtaan ja raikkaan suun voi viimeistellä kielenpuhdistajalla, joka puhdistaa kielen pinnalle kertyvää bakteeripeitettä. Samalla se raikastaa hengitystä. Kielen puhdistava nystyräinen pinta löytyy myös joidenkin perinteisten hammasharjojen varresta tai harjasosan kääntöpuolelta.

5. Viimeistele suuvedellä

Fluoripitoinen suuvesi täydentää fluorihammastahnan vaikutusta eli ehkäisee hampaiden reikiintymistä. K-Citymarketista löydät sekä kielenpuhdistajia että monipuolisen suuvesivalikoiman.

Näillä tuotteilla puhdistat hampaat ja suun

KCM-KT-02-2022-suuhygienia kaikki 680

Sensodyne Repair & Protect -hammastahna helpottaa vihlontaa, 4,35 €. Oral B Pro 3 3000 Black Edition -sähköhammasharja puhdistaa tarkasti mutta hellästi, 69,95 €. Jordan Stay Fresh Fresh Breath -hammastahna raikastaa suun, 1,79 €. Pepsodent Long Active Sensitivity & Gum -hammastahna on hellä ikenille, 2,15 €. TePe-hammasväliharjat auttavat puhdistamaan ahtaatkin hammasvälit. Saatavana on useita kokoja, koko 0,5 mm 4,39 €/6 kpl. Useimpiin Oral-B-sähköhammasharjoihin yhteensopivat Pirkka sähköhammasharjan medium-vaihtoharjat on valmistettu kierrätetystä ja FDA-sertifioidusta muovista ja niiden harjakset ovat nopeasti uusiutuvaa bambuhiiltä, 10,50 €/4 kpl.

Kaikki tuotteet K-Citymarket tai valikoidut K-Citymarketit.