Muistitko vaihtaa hammasharjan uuteen Jordan-harjaan?

Muistitko vaihtaa hammasharjan uuteen Jordan-harjaan?

Päivitetty 5.11.2019

Milloin hammasharja pitää vaihtaa? Lue vinkit tästä!

Hammasharja vaihdetaan, kun harjakset törröttävät kaikkiin ilmansuuntiin. Niinkö? Moni ajattelee näin, mutta suositus on muuta.

Mikä on oikea hetki vaihtaa hammasharja?

Hammasharjan käyttöikä riippuu pitkälti harjaustyylistä. Joku käyttelee harjaa niin voimakkaasti, että se kulahtaa parissa viikossa käyttökelvottomaksi. Lempeämpi harjaustyyli pidentää harjasten ikää. Vaihtohetken sanelee ensisijaisesti harjasten kuluminen. Jos harjakset harittavat sivusuuntaan, niiden puhdistusteho ei ole samanveroinen kuin uusilla, jäntevillä harjaksilla. Tosin harjasten jäntevyys ja sen myötä puhdistusteho voivat kadota, vaikka harjakset pysyisivät ryhdissään.

Hammasharja vaihdetaan suosituksen mukaan viimeistään kolmen kuukauden välein tai aina, kun harjakset harittavat.

Vaihda hammasharja sairastamisen jälkeen

Uusi hammasharja puhdistaa hampaat paremmin ja tehokkaammin kuin vanha, kulunut harja. Se ei silti ole ainoa syy harjan vaihtoon. Kolmen kuukauden aikana harjaan kertyy myös paljon bakteereja. Tiesitkö, että harja kannattaa vaihtaa jokaisen sairauden jälkeen? Silloin et kuljeta taudinaiheuttajia mukanasi terveenä.

Vähennä hammasharjan bakteerikuormaa

Ellet vaihda harjaa riittävän usein, hampaat eivät välttämättä pysy riittävän puhtaina. Ajan mittaan se edistää plakin kertymistä hampaisiin. Plakista seuraa puolestaan kariesta, pahanhajuinen hengitys ja muita ongelmia.

Hammasharjahygienian 4 vinkkiä:

  • Huuhtele hammasharja puhtaalla vedellä käytön jälkeen. Säilytä harjaspää ylöspäin niin, että se kuivuu ilmakylvyssä.
  • Älä koske pintoja harjaksilla. Voit säilyttää harjaa kaapissa tai lautasella.
  • Jokaiselle harjalle on oltava oma hammasmuki. Bakteerit voivat siirtyä harjasta toiseen, jos niitä säilytetään samassa mukissa.
  • Älä lainaa hammasharjaa keneltäkään. Älä lainaa omaa hammasharjaasi muille.

Hammasharjan ostovinkit

Kuluttajatutkimusyhtiö A.C. Nielsenin kartoittamien myyntilukujen mukaan pohjoismaalaiset ostavat uuden hammasharjan 2,3 kertaa vuodessa. Toisin sanoen 5,2 kuukauden välein. Vaihtohetkeä lykätään siis lähes kaksi kertaa suositusta pitemmälle.

Vinkkejä, joiden avulla muistat vaihtaa harjan säännöllisesti:

  • Osta uudelle vuodenajalle uusi hammasharja. Kevät, kesä, syksy ja talvi – aina uusi harja. Jordan laajasta hammasharjavalikoimasta löydät itsellesi sopivan tuotteen jokaiselle vuodenajalle!
  • Kruunaa loman alku uudella hammasharjalla. Loma saa ihanan freesin alun. Kesäloma, syysloma, talviloma, hiihtoloma.
  • Osta uusi Jordan hammasharja, kun ostat lisää hammastahnaa. Hammasharja unohtuu helposti ostoslistasta, joten ota tavaksi ostaa ne pakettina. Hammastahna ja hammasharja kuuluvat yhteen.

Jordan clean expert 680

Uudet Stay Fresh -hammastahnat

Jordanin uudet Stay Fresh hammastahnat; Fresh Breath, White Smile ja Caries Defense on suunniteltu vastaamaan erilaisten hampaiden ja suiden säännöllisiä hoito- ja puhdistustarpeita ja niistä on helppo valita itselle parhaiten sopiva tuote. Stay Fresh -sarjan tuotteet tunnistaa helposti kaksivärisestä tahnasta. Valikoiman kaikissa hammastahnoissa on koostumus, joka sisältää puhdistavaa fluoria ja ksylitolia sekä suuta raikastavia sinkkiä ja minttua.

  • Jordan Fresh Breath takaa raikkaan hengityksen 12 tunnin ajaksi. Raikastava ominaisuus on todistettu kliinisissä tutkimuksissa. Fresh Breath sisältää runsaasti pahanhajuista hengitystä vähentävää sinkkiä. Tahna on hellävarainen kiilteelle.
  • Jordan White Smile on hellävarainen ja raikastava hammastahna luonnollisen valkoisemmille hampaille. Hampaan kiilteelle hellävarainen White Smile poistaa todistetusti tehokkaasti värjäytymiä hampaista.
  • Jordan Caries Defense hammastahna vahvistaa hampaita ja sisältää runsaasti ksylitolia, 9,9%. Tahna poistaa tehokkaasti hampaille haitallista plakkia ja on hellävarainen hampaan kiilteelle.