Urtekram luomukosmetiikka ja uudet sokeriruokopohjaiset pakkaukset

Urtekram luomukosmetiikka ja uudet sokeriruokopohjaiset pakkaukset

Päivitetty 21.2.2020

Urtekram on siirtynyt käyttämään pakkauksia, jotka on valmistettu uusiutuvasta sokeriruo´osta öljyn sijaan.

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan myynti kasvaa vauhdilla niin meillä Suomessa kuin maailmallakin. Yksi kasvun syistä on sertifioidun luonnonkosmetiikan muovittomuus eli tuotteen raaka-aineet eivät saa silloin sisältää muoviaineosia. Sertifikaatit myös helpottavat kuluttajan valintaa tuotteiden välillä sekä takaavat kolmannen osapuolen valvonnan. Noin 60% Euroopan luonnonkosmetiikasta on tällä hetkellä sertifioitua ja sen osuus kasvaa koko ajan.

Urtekram luomukosmetiikka on Ecocert Cosmos Organic -sertifioitu. Ecocert Cosmos Organic takaa, että tuotteita ei ole testattu eläimillä, ne ovat parabeenittomia, silikonittomia, mikromuovittomia, eivätkä sisällä petrokemian aineosia tai synteettisiä väri-, hajuste- tai säilöntäaineita. Tämän lisäksi Urtekram-tuotteet ovat myös vegaanisia sekä 100% biohajoavia tuotesisällöltään.

Uudet pakkaukset 100% uudelleenkierrätettäviä

Vuoden 2019 aikana sarjassa siirryttiin käyttämään pakkauksia, jotka on valmistettu uusiutuvasta sokeriruo’osta öljyn sijaan. Pulloihin käytetty sokeriruoko on aiemmin päätynyt jätteeksi sokeriteollisuuden sivuaineena eli näin on pystytty myös lisäämään jätteen hyötykäyttöä. Sokeriruoko sitoo kasvunsa aikana hiilidioksidia mikä on myös positiivinen asia. Yksi tonni sokeriruokoa sitoo 2 tonnia hiilidioksidia. Pakkaukset ovat 100% kierrätettäviä uudelleen.

Tuotteiden lisäksi Urtekram-kosmetiikkatuotteiden tuotanto on CO²-neutraali, tuotannon raaka-aineita ei kuljeteta ollenkaan lentokoneella ja suurin osa tuotannon käyttämästä sähköstä tulee paikallisista tuulimyllyistä ja omista aurinkopaneeleista sekä lämmitys paikalliselta biopolttoainetehtaalta. Urtekram valittiin Tanskan vastuullisimmaksi yritykseksi vuonna 2017 (Sustainable Brand Index 2017).

urtekram_kasvipohjainen_pakkaus_kuvitus