Aikuisten värityskirja – hetki helppoa mielelle

Aikuisten värityskirja – hetki helppoa mielelle

Julkaistu 17.8.2018

Aikuisten värityskirjat ovat suosittuja kaikenikäisten aikuisten keskuudessa.

Aikuisten värityskirjoista on syntynyt valtiorajoja rikkova värittelybuumi ja muoti-ilmiö kaiken ikäisten aikuisten keskuudessa. Päivittäin erilaisia erikoisia kuvioita värittelevät pääsääntöisesti yli 15-vuotiaat naiset. Kirjoja on saatavilla niin paperisina marketeista ja kirjakaupoista tai tulostamalla itse internetistä.

Aivojumppaa, keskittymiskyvyn kehittämistä, ajanvietettä, arjesta irtautumista…

Kuulostaako tutulta? Et ole yksin, sillä juuri näillä perusteilla värittäjät hankkivat itselleen kuvioita ja kuvia sisältäviä kirjoja. Kuviot on tarkoitus värittää oman mielenmaailman mukaisesti ja esimerkiksi Instagramin perusteella kuvista tulee upeita.

Puistossa, kotona, sängyllä, kahvilassa, yksin, kaverin kanssa

Värittää voi missä tahansa. Kirjoja näkee niin julkisissa kulkuneuvoissa, puistoissa ja kahviloissa. Monen värityskirjan kumppanina on kuppi maitokahvia, kuohuviiniä tai kaveriporukka ja mansikoita. Värityskirja aikuisille on myös oiva ja yllättävä lahjaidea kuvataiteesta pitävälle ystävälle.

Värityskirja aikuisille herättää ihmetystä ja kysymyksiä

Värittely saattaa ihmetyttää sivustaseuraajaa, mutta hämmästyä ei kannata, sillä tulevaisuudessa buumi saattaa muuttua tavalliseksi ajanvietteeksi, aivan kuin esimerkiksi sanaristikot.

Aikuisten värityskirjoissa teemoina ovat abstraktit kuviot tai taiteelliset maisemat ja eläimet hyvin tarkkojen yksityiskohtien siivitteleminä. Värityskirjoja on verrattu kutomiseen, neulomiseen tai vaikkapa sudokuihin. Nämä kaikki ovat luovia ajanvietteitä, joka rentouttaa ja rauhoittaa. Luovaa stressinhallintaa siis.

Nykypäivän kiireen ja hektisyyden keskellä värityskirjoihin uppoutuminen on eittämättä hyvä keino ottaa hetki omaa aikaa ja rauhoittua. 

Parasta ikinä. Rentouttavaa aivot narikkaan -hommaa. Hiljaisuus ja kynän tasainen rahina paperilla. Fiilis mä oon hyvä tässä. @alankonoora (Twitter)