Tee trendikynnet: graafisia kuvioita vapaalla kädellä

Tee trendikynnet: graafisia kuvioita vapaalla kädellä

Julkaistu 12.4.2019

Nyt kynsille tehdään graafisia lakkakuviointeja vapaalla kädellä. Kauneustoimittaja ja meikkaaja Ida Jokikunnas opastaa viimeisimmän kynsitrendin salaisuuksiin.

Pienet virheet ja rosoisuus sallitaan

Tämän hetken meikkitrendejä kuvaavat aitouden, jopa virheellisyyden kaipuu siloitellun pinnan sijasta. Se on vastapainoa esimerkiksi Instagramissa näkyville kuville viimeisen päälle laittautuneista ihmisistä.

Kynsien graafiset lakkakuvioinnit tehdään vapaalla kädellä, joten pienet virheet ja rosoisuus saavat näkyä. Kynsiä voi luonnehtia luovan näköisiksi, ne eivät näytä maalatuilta ja liian harkituilta.

Varmistathan, että kynsilakkasi ei ole liian juoksevaa, jotta värit eivät sekoitu, ja lakassa on hyvä pigmentti. Muistisääntönä: mitä pienempi kynsi, sitä pienempi kynsilakan sivellinosa.

Yksityiskohtia vain muutamaan kynteen

Tyyli on vapaa, mutta älä tee kaikkia kynsiä samanlaisiksi tai samalla tapaa. Voit esimerkiksi lakata muutaman kynnen kokonaan yksiväriseksi, mutta tehdä peukalon ja etusormen kynteen graafisia yksityiskohtia.

Yksityiskohdat, kuten pieni salmiakkikuviointi, kolmion tekeminen kynnen kärkeen tai raidat sopivat yhteen tai kahteen kynteen kädessä. Rajaa myös käyttämiesi sävyjen määrä kolmeen, jotta kynsistä ei tule liian kirjavia. Kun joka kynnessä ei ole yksityiskohtia, näyttää myös siltä, että et ole viettänyt koko päivää kynsiesi kanssa.

Käytännössä kannattaa lakata ensin yhdellä värillä, ja vasta sitten käyttää seuraavaa lakkaa. Näin eriväriset lakat ehtivät kuivua kierrosten välissä. Voit siis lakata kynsiä lähes millä tavoin vain, ja korjata sitten sotkut perässä. Aikaisemmin graafisten kynsielementtien teossa käytettiin kynsiteippiä, mutta se ei ole tässä trendissä välttämätöntä.

Näiden kuvioiden tekemiseksi tarvitset myös voi/ruokaveitsen, jonka terällä voi korjata kuviointia. Laita veitsenterän ympäri esimerkiksi palanen nenäliinaa, joka on kostetuttu kynsilakan poistoaineella.

Kynsitrendeissä on mistä valita

Muina tämän kevään ja kesän kynsitrendeinä ovat graafisuuden ja vapaan käden -tyylin lisäksi pastellisävyiset lakat, raikkaat sävyt kuten persikka, oranssi ja possunpinkki, joiden päälle levitetään glitterlakkaa.

Toisaalta myös viileän nuden sävyt, jotka taittuvat laventeliin ja harmauteen inspiroivat. Muista myös mustan ja lämpimän nuden ihana yhdistelmä. Päätrendinä on, että tekninen ja yliampuva kynsikikkailu on tulevana kautena taka-alalla, nyt pyritään selkeyteen.