Mikael Gabrielin elämänkertakirja "Alasti"

Mikael Gabrielin elämänkertakirja "Alasti"

Julkaistu 28.2.2019

Kevään 2019 uutuuskirja on avoin elämäkerta huippusuositun ja ristiriitaisen Mikael Gabrielin tiestä kasvatuskodista kuuntelijoiden sydämiin.

"Kirja tulee järkyttämään ihmisiä, mutta toivottavasti myös avaamaan persoonaani enemmän sellaisille, jotka eivät ole minuun vielä tutustuneet", sanoo Mikael Gabriel elämänkertakirjastaan.

Mikael Gabriel on toisaalta maailman sympaattisin ihminen toisaalta kipakka tuittupää. Hän on musiikillaan menestynyt tähti, jonka teini-ikä oli kaikkea muuta kuin ruusuinen. Miten menestys on muuttanut häntä ihmisenä? Näkyykö rujo tausta seestyneen elämän takana?

Kasvatuskodista suomalaisen musiikkimaailman huipulle

Ollessaan 14-vuotias Mikael Sohlman passitettiin kasvatuskotiin Hyrynsalmelle. Takana oli pitkään jatkunut kipuilu ja kapinointi. Isä istui vankilassa, eikä äiti saanut poikaansa millään kuriin. Vuodet lastenkodissa olivat vaikeaa aikaa, mutta lopulta Helsinkiin palasi muuttunut nuorukainen. Mikael oli alkanut kirjoittaa tuskaansa biiseiksi ja haaveili räppärin urasta. Kaikki lähti yksinkertaisesta tekemisen tarpeesta, vimmaisesta palosta kertoa tarinoita ja purkaa niiden kautta sisäisiä solmuja. Syntyi Mikael Gabriel, ja loppu on suomalaista musiikkihistoriaa.

Mikaelin musiikki löysi tiensä kuulijoiden sydämiin. Keikkapaikat alkoivat täyttyä, ja levymyynti ampaisi nousuun. Mikael Gabrielista tuli nopeasti yksi 2010-luvun menestyneimmistä suomalaisista artisteista. Lukuisten listahittien, loppuunmyytyjen keikkojen, Vain elämää -menestyksen, leffaroolien, oman levy-yhtiön perustamisen ja X-Factor-tuomaroinnin jälkeen on aika kertoa Mikael Gabrielin koko tarina.

Anton Vanha-Majamaan ja Laura Frimanin kirjoittama Mikael Gabriel - "Alasti" on sukellus ainutlaatuisen suomalaisen artistin elämään ja sisimpään.

Kirja on myynnissä K-Citymarketeissa kautta maan viikosta 10 alkaen.

mikael gabriel kirjankansi 680x300

Anton Vanha-Majamaa (s. 1988) on toimittaja ja tietokirjailija. Hän oli toisena kirjoittajana Antti Tuiskun elämäkerrassa Antti Tapani. Vanha–Majamaa on kirjoittanut lehtijuttuja muun muassa Helsingin Sanomiin.

Laura Friman (s. 1980) on toimittaja, tietokirjailija, radiojuontaja ja televisiopersoona. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, kolumneja muun muassa Helsingin Sanomiin ja Imageen ja juttuja lukuisiin aikakauslehtiin. Frimanin kirjoittama JVG - Etenee oli yksi vuoden 2016 myydyimmistä tietokirjoista.