Kahvinkeittimen puhdistus - ohjeet ja vinkit

Kahvinkeittimen puhdistus - ohjeet ja vinkit

Päivitetty 7.11.2019

Kahvinkeittimen säännöllinen puhdistaminen on paitsi helppoa, myös erittäin tärkeää kahvin maun kannalta. Näillä ohjeilla puhdistus käy helposti ja nopeasti ja, mikä tärkeintä, saat aina hyvää kahvia.

Kahvinkeittimen säännöllinen puhdistus ei vain takaa hyvää kahvia, vaan pidentää myös koneen käyttöikää ja varmistaa, että toimintateho pysyy tasaisena vuodesta toiseen. Kun kahvinkeitintä huoltaa säännöllisesti, voi hyvälaatuisen keittimen odotettu käyttöikä olla jopa kymmeniä vuosia.

Puhtaus on puoli nautintoa

Varmista hyvät kahvit puhdistamalla kahvinkeitintä säännöllisesti. Kahvinkeittimen puhdistusväli riippuu käyttöasteesta – kovassa käytössä oleva keitin tulisi puhdistaa jopa kahden viikon välein.

Keittimen kannu ja suodatinsuppilo tulisi pestä jokaisen kahvinkeittokerran jälkeen astianpesuaineella tai ruokasoodaliuoksella, jotta kahvirasva irtoaa. Osat kannattaa pestä käsin, sillä lopputulos on näin usein parempi kuin astianpesukoneella.

Jokaisen käyttökerran jälkeen tapahtuvan osien pesemisen lisäksi kahvinkeitin olisi hyvä puhdistaa säännöllisesti myös perusteellisemmin. Puhdistus voidaan tehdä esimerkiksi puhdistusaineella, joka sekoitetaan veteen ja keitetään keittimen läpi. Keitä sen jälkeen 2-3 kannullista vettä keittimen läpi puhdistusainejäämien huuhtomiseksi. Puhdistamalla kahvinkeittimesi säännöllisesti pidennät kahvinkeittimesi ikää sekä nautit parempaa kahvia.

Vesisäiliön puhdistus

Myös kahvinkeittimen vesisäiliö on hyvä puhdistaa aina silloin tällöin. Säiliön voit puhdistaa kuumalla vedellä ja astianpesuharjalla, kunhan irrotat kahvinkeittimen ensin sähkövirrasta ja vältät veden pääsyä kosketukseen laitteen sähköosien kanssa. Pienimpiin koloihin pääset hyvin käsiksi pulloharjalla.

Helpoiten saat pinttyneen lian irti täyttämällä vesisäiliön ja lisäämällä veteen puhdistusliuoksen. Anna seistä noin vartti ja hankaa astianpesuharjalla. Keitä sen jälkeen seos kahvinkeittimen läpi. Pesun jälkeen huuhtele vesisäiliö huolellisesti ja keitä vielä muutama kannullinen vettä ennen kahvin keittämistä.

Kalkinpoisto

Jollain alueilla vedestä irtoaa kalkkia, joka saostuu vähitellen kahvinkeittimen koneistoon. Kalkkisaostumat hidastavat veden kulkua keittimessä ja lisäävät sähkön kulutusta. Kalkinpoistoon voit käyttää kaupoista myytäviä kalkinpoistoaineita. Varmista kuitenkin kahvinkeittimesi ohjekirjasta miten keittimeen kertynyt kalkki tulee poistaa.

Lähde: www.moccamaster.com