Kulmakoulu

Kulmakoulu

Päivitetty 29.10.2019

Upeat, runsaat kulmat ovat juuri nyt yksi meikin kulmakivistä. Katso ohjeet täydellisen kauniisiin kulmakarvoihin!

Kulmien muoto

Kulmakarvojen aloituskohdan löydät, kun asetat kynän tai siveltimen kasvoille kohtisuoraan siten, että sen alaosa osuu nenänpieleen. Kulmakarvan loppupään oikea paikka taas löytyy, kun asetat siveltimen tai kynän kulkemaan viistosti nenänpielestä silmäkulman kautta ohimoa kohti. Piirrä kulmien muoto kulmakynällä kevyin ja kulmakarvojen suuntaisin vedoin, lisää puuterimaista kulmaväriä viistopäisellä siveltimellä saadaksesi tasaisen lopputuloksen. Jatka kulmia hillitysti kaikkiin suuntiin jos tarvitset lisää tuuheutta tai pituutta.

Poista ylimääräiset karvat

Nypi irtokarvat. Siisti kulmat nyppimällä irtokarvat ainakin kulmien välistä ja alapuolelta. Voit poistaa karvat myös kulmien yläpuolelta, jolloin lopputulos on hyvin siisti. Ole maltillinen ja varaa nyppimiseen aikaa. Luonnonvalossa onnistut parhaiten. Jos kulmasi kasvavat pitkiksi, voit leikata niitä tarkoitukseen valmistetuilla saksilla tai veitsellä. Kynsisakset toimivat vain hätätapauksessa!

Kulmavärin valinta

Hyvä nyrkkisääntö on valita kulmakarvojen väri oman luonnollisen hiusvärin mukaan. Jos hiukset ovat kuitenkin radikaalisti omasta sävystä poikkeavan väriset, kannattaa kulmissa suosia väriä asteen tai pari vaaleampia sävyjä. Vaaleahiuksisten kannattaa valita kulmaväri vaalean ja kylmän hiekanharmaan sekä hiekanruskean sävyistä. Kahta sävyä käyttämällä lopputuloksesta tulee paras.

Piirrä, väritä ja viimeistele

Piirrä kulmien muoto kulmakynällä kevyin ja kulmakarvojen suuntaisin vedoin, lisää puuterimaista kulmaväriä viistopäisellä siveltimellä saadaksesi tasaisen lopputuloksen. Jatka kulmia hillitysti kaikkiin suuntiin jos tarvitset lisää tuuheutta tai pituutta.

Viimeistele kulmat tarkoitukseen suunnitelluilla geeleillä tai vahoilla. Vallattomat kulmat kannattaa kesyttää suihkauttamalla kulmaharjaan hiuskiinnettä ja harjaamalla kulmat ojennukseen.

Teksti: Satu Jauho - meikkitaiteilija ja maskeeraaja