Matkalaukut

Matkalaukut

K-Citymarketista löydät matkalaukut niin viikonloppulomalle kuin koko perheen etelänmatkallekin. Lue lisää alta ja katso vinkit matkalaukkuostoksille.

Vinkit matkalaukun valintaan

Kun valitset matkalaukkua, niin usein ajattelet ensimmäisenä kokoa, materiaalia ja painoa. Kovapintainen laukku kestää hyvin kolhuja, joita saattaa tulla varsinkin lentokoneen ruumassa, mutta toisaalta pehmeä polyesteripintainen laukku on joustavampi pakkaamisen suhteen. Kenties paras ratkaisu on kovapintainen matkalaukku ruumaan meneville matkatavaroille ja pehmeä laukku käsimatkatavaroiksi.

Pienen matkalaukun valinnassa tärkeää on laukun mahtuminen käsimatkatavaroiksi. K-Citymarketista löydät kevyet ja kätevät käsimatkatavaroihin mahtuvat niin kutsutut cabin size -laukut, kuten myös suuret ja tilavat ruumassa kulkevat matkalaukutkin. Pyrimme noudattamaan erityisesti Finnairin rajoituksia cabin size -laukuista, mutta ilmoitamme aina laukun mitat sillä käsimatkatavaroiden rajoitukset vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Myydyimmät laukkumme ovat pituudeltaan 55 cm – 76 cm.

Matkalaukun valinta - mukavuus, tyyli vai hinta?

Matkalaukkua valitessa on hyvä kiinnittää huomiota matkalaukun käyttötarkoitukseen. Pitkälle matkalle on erilaiset vaatimukset kuin lyhyelle ja esimerkiksi työmatkalle saattaa riittää pelkkä lentolaukku. Itse matkalaukun kuljettamisen ja käytön tulisi myös olla helppoa ja nopeaa. Kääntyvät pyörät tekevät matkalaukun kuljettamisesta kätevää ja vaivatonta, teleskooppikahva auttaa laukun hallinnoimisessa ja monet erilaiset taskut helpottavat pakkaamista. Useissa laukuissamme on myös niin kutsuttu expander-lisäosa, joka antaa tarvittaessa lisää tilavuutta laukulle vaikkapa tuliaisia varten.

Yksi matkalaukun valintaperuste on tietysti myös hinta. Jos matkustaa usein ja haluaa panostaa hyvään matkalaukkuun, kannattaa varautua sijoittamaan hieman enemmän. Jos matkustelu on vähäistä, pärjää reissaaja ehkä hieman edullisemmallakin vaihtoehdolla. Laukkujen materiaalit ja kestävyys vaihtelevat laukun hinnan mukaan.

Matkalaukkumerkit ja takuut

Meiltä löydät Samsonite, Visa by Delsey, Easy Travel, Mods-luggage ja Cabin Class -matkalaukkuja sekä kampanjoissa usein myös muiden valmistajien laukkuja. Lisäksi valikoimassamme on myös omat merkkimme, joille annamme 2 vuoden takuun. Muiden laukkujen takuu riippuu valmistajasta, mutta on tavallisesti 1-3 vuotta.

Muistilista onnistuneille matkalaukkuostoksille

  • Käyttötarkoitus. Valitse laukku käyttötarkoituksesi mukaan ja mieti kuinka usein sitä yleensä tarvitset.
  • Mitat. Tarkista sallitut mitat lentoyhtiöltä varsinkin jos etsit käsimatkatavaralaukkua. Myymämme käsimatkatavaralaukut ovat kooltaan sopivia yleisimmille lentoyhtiöille.
  • Materiaalit. Kova kestää kolhuja, pehmeä antaa myöten.
  • Keveys. Paitsi mitat, lentoyhtiöt rajoittavat myös laukun painoa. Jotta matkatavaroille ja tuliaisille jäisi tarpeeksi tilaa, kannattaa valita mahdollisimman kevyt matkalaukku.
  • Mukavuus. Matkalaukun tulisi olla helppo pakata ja kuljettaa.
  • Sivutaskut. Tarvittava määrä sivutaskuja ja lokeroita mahdollistaa laukun mukavan ja nopean käytön.
  • Pyörät. Ellei laukku kulje olalla, kannattaa varsinkin suurta laukkua valitessa panostaa matkalaukkuun, jossa on kestävät kääntyvät pyörät.