Mitä pakata mukaan kesälomareissulle?

Mitä pakata mukaan kesälomareissulle?

Päivitetty 24.5.2021

Kesä tuo tullessaan himoitun lomakauden ja odotetut kesäretket. Pakkaaminen voi olla stressaavaa mutta ei hätää, muistilista auttaa.

Muista ainakin nämä: 

1. Aurinkovoide: Eri suojakertoimilla varustetut aurinkovoiteet suojaavat haitalliselta UV-säteilyltä ja iho kiittää!

2. Uima-asut: Uusi, iloinen uima-asu kruunaa vesipetojen polskinnat niin meressä kuin järvessäkin.

3. Hattu: Hattu on varma tapata suojautua auringolta ja toimii myös kesäasun piristyksenä.

4. Aurinkolasit: Aurinkolasit eivät ole vain kesän helpoin asuste - niin pienempien kuin isompienkin lomareissulaisten on syytä suojata silmänsä UV-säteilyltä.

5. Laastareita: Kesälomareissuilla pikkuhaaverit kuuluvat asiaan. Laastarit löytyvätkin jokaisen kesämatkaajan varustelaukusta.

6. Hyttyssuoja: Inisijät tulevat! Karkota pikkuinhokit spraylla, voiteilla, hyttyssavulla tai sähköisellä hyttyskarkottimella.

7. Pyykkisäkki: Reissu loppusuoralla, kassi täynnä tavaraa, puhtaat ja likaiset vaatteet sikinsokin? Helposti mukana kulkevaan pyykkisäkkiin voit kerätä lomaretken likapyykin. Kiität itseäsi palattuasi kotiin.

8. Taskulamppu: Kesäisin riittää valoa, mutta etenkin mökki- ja telttaretkiin on hyvä varautua taskulampulla. Koskaan ei tiedä mitä voi hävitä portaiden alle!

9. Kylmälaukku: Varmista maukkaat eväshetket missä ikinä reissaatkin. Kylmälaukkuun voit pakata makoisat voileivät ja virkistävät limonadit.  

Ota ajankuluksi nämä:

10. Musiikkia: Reissumatkat taittuvat joutuisammin leppoisaa musiikkia tai äänikirjaa kuunnellessa.

11. Kirja: Kuuluuko matkaseurueeseesi dekkarihirmu, satunautiskelija, ristikoiden ratkoja vai kaikkia näitä? Matkalla ja kohteessa on ihana rentoutua kirjojen ja puuhalehtisten parissa.

12. Ulkopelejä ja -leikkejä: Kesällä on ihana viettää aikaa yhdessä ulkona pelaten ja leikkien. Muistathan talven jäljiltä vielä kroketin ja petankin?

13. Sisäpelejä: Sisäpelit ilahduttavat sadepäivinä. Oletko korttihaukka, Kimble-mestari tai taitava lorujen lausuja? Nappaa matkalle mukaan pelisuosikkisi!

14. Potkulaudat: Jos matkustat autolla tai veneellä reissukohteeseesi, ota mukaasi myös potkulaudat. Näin voitte tutustua retkikohteeseen potkutellen koko perheen voimin.

15. Riippumatto: Nokkaunien aika! Mikä olisikaan ihanampaa kuin ottaa leppoisat lomanokoset riippumatossa?