K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Mitä pakata mukaan kesälomareissulle?

Mitä pakata mukaan kesälomareissulle?

Kesä tuo tullessaan himoitun lomakauden ja odotetut kesäretket. Pakkaaminen voi olla stressaavaa mutta ei hätää, muistilista auttaa.

Muista ainakin nämä: 

1. Aurinkovoide: Eri suojakertoimilla varustetut aurinkovoiteet suojaavat haitalliselta UV-säteilyltä ja iho kiittää!

2. Uima-asut: Uusi, iloinen uima-asu kruunaa vesipetojen polskinnat niin meressä kuin järvessäkin.

3. Hattu: Hattu on varma tapata suojautua auringolta ja toimii myös kesäasun piristyksenä.

4. Aurinkolasit: Aurinkolasit eivät ole vain kesän helpoin asuste - niin pienempien kuin isompienkin lomareissulaisten on syytä suojata silmänsä UV-säteilyltä.

5. Laastareita: Kesälomareissuilla pikkuhaaverit kuuluvat asiaan. Laastarit löytyvätkin jokaisen kesämatkaajan varustelaukusta.

6. Hyttyssuoja: Inisijät tulevat! Karkota pikkuinhokit spraylla, voiteilla, hyttyssavulla tai sähköisellä hyttyskarkottimella.

7. Pyykkisäkki: Reissu loppusuoralla, kassi täynnä tavaraa, puhtaat ja likaiset vaatteet sikinsokin? Helposti mukana kulkevaan pyykkisäkkiin voit kerätä lomaretken likapyykin. Kiität itseäsi palattuasi kotiin.

8. Taskulamppu: Kesäisin riittää valoa, mutta etenkin mökki- ja telttaretkiin on hyvä varautua taskulampulla. Koskaan ei tiedä mitä voi hävitä portaiden alle!

9. Kylmälaukku: Varmista maukkaat eväshetket missä ikinä reissaatkin. Kylmälaukkuun voit pakata makoisat voileivät ja virkistävät limonadit.  

Ota ajankuluksi nämä:

10. Musiikkia: Reissumatkat taittuvat joutuisammin leppoisaa musiikkia tai äänikirjaa kuunnellessa.

11. Kirja: Kuuluuko matkaseurueeseesi dekkarihirmu, satunautiskelija, ristikoiden ratkoja vai kaikkia näitä? Matkalla ja kohteessa on ihana rentoutua kirjojen ja puuhalehtisten parissa.

12. Ulkopelejä ja -leikkejä: Kesällä on ihana viettää aikaa yhdessä ulkona pelaten ja leikkien. Muistathan talven jäljiltä vielä kroketin ja petankin?

13. Sisäpelejä: Sisäpelit ilahduttavat sadepäivinä. Oletko korttihaukka, Kimble-mestari tai taitava lorujen lausuja? Nappaa matkalle mukaan pelisuosikkisi!

14. Potkulaudat: Jos matkustat autolla tai veneellä reissukohteeseesi, ota mukaasi myös potkulaudat. Näin voitte tutustua retkikohteeseen potkutellen koko perheen voimin.

15. Riippumatto: Nokkaunien aika! Mikä olisikaan ihanampaa kuin ottaa leppoisat lomanokoset riippumatossa?