Ulkohuussi kesäiseksi

Ulkohuussi kesäiseksi

Päivitetty 7.11.2019

Kesällä mökit ympäri Suomen odottavat vieraita: terassit on lakaistu, grillit puhdistettu ja sauna pesty. Myös mökin ulkohuussi ansaitsee siistin ulkoasun ja kesäisen ilmeen.

Siivoa sinivalkoisilla välineillä

Oikeilla työvälineillä ja tehokkailla puhdistusaineilla ulkohuussin ja mökin wc-tilat saa helposti ja tehokkaasti siistiin kuntoon. Vaaleansiniset Sini-tuotteet ovat tuttuja suomalaisia siivousvälineitä ja kotimaisilla KiiltoCleanin puhdistusaineilla kesämökin puhdistus onnistuu vaivatta. Suurella osalla Sini- ja KiiltoClean-siivoustuotteista on Avainlippumerkki.

Hygieniatuotteita ulkohuussiin

Jos mökille on kutsuttu myös pieniä vieraita, kannattaa wc-tiloihin varata varmuuden vuoksi muutama vaippa. Muumi Baby –teippivaipoilla ja Muumi Walkers –housuvaipoilla pienet kesävieraat pysyvät tyytyväisinä. Vaipanvaihdossa erityisesti mökkiolosuhteissa on tärkeää huomioida hygienia. Varaa avuksi Delipapin Helmi Baby suoja-alusta ja Helmi Baby puhdistuspyyhkeitä. Delipapin Muumi-vaipat on valmistettu Suomessa ja ne ovat ensimmäisiä lastenvaippoja, joille on myönnetty pohjoismainen Joutsenmerkki. 

Kesämökin hygieniatuotteisiin kannattaa varata myös suomalaisia Vuokkoset-siteitä ja -suojia. Vuokkoset Cotton-sarjan tuotteet on suunniteltu yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa erityisesti herkkäihoisille. Vuokkoset 100% Bio-sarjan tuotteet voi kierrättää myös mökillä, sillä ne kompostoituvat täysin. Delipapin Vuokkoset-siteet ja -suojat on valmistettu Suomessa ja niille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki Joutsenmerkki.

Säilytä siististi ja suojassa

Kesämökillä erityisesti ulkohuussissa wc-paperit sekä muut hygieniatuotteet kannattaa säilyttää esimerkiksi Orthexin kannellisessa kosteudenkestävässä säilytysastiassa. Käsienpesuvesi säilyy kätevästi vaikkapa Plastexin hanallisessa vesiastiassa. Umpinainen kannellinen säilytysastia sopii hyvin myös huussin kuivikkeen säilytysastiaksi. Käytä kuivikkeena esimerkiksi oksahaketta tai -silppua. Sekä Orthexin että Plastexin tuotteet on valmistettu Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippumerkki.

Kesälukemista

Vanhat Pirkka-lehdet ovat mitä mainiointa kesälukemista. Niistä saat myös kauniita sisustuskuvia vaikkapa ulkohuussin seinään. Jos nettiyhteydet toimivat kesämökillä, kannattaa Pirkka- ja K-Ruoka-lehtiä lukea myös sähköisessä muodossa.

Kesäkukilla kauniiksi!

Helppohoitoiset kesäkukat selviävät kesämökillä ilman päivittäistä hoitoa. Huussin kulmaa voi kaunistaa syksyn ensi pakkasiin asti kukkiva Pirkka tähtisilmä tai ulkohuussiin voi poimia myös kauniita luonnonkukkia tai pitää kuivakukkia tuomassa hyvää tuoksua.

Sinivalkoiset mökkituliaiset

Oletko saanut kutsun viettämään juhannusta tai kesäviikonloppua mökille? Iloisen mielen lisäksi kannattaa mukaan napata pieni tuliainen isäntäväelle. Katso hauskat ja käytännölliset vinkit suomalaisiin mökkituliaisiin!