Lasten makukoulussa punaiset purtavat

Lasten makukoulussa punaiset purtavat

Julkaistu 18.4.2018

Makeita mansikoita, rapsakoita retiisejä, mehukkaita vesimelonipaloja. Kokeile lasten kanssa jännittävää leikkiä, jossa maistellaan sokkona punaisia purtavia. Tunnustele, tuoksuta, maistele ja arvaa!

Miltä vadelman pinta tuntuu sormenpäässä? Miltä mansikka tuoksuu? Tunnistako vesimelonin maun ensi puraisulla? Lasten makukoulussa leikitään jännittävää sokkoleikkiä: tunnista punainen purtava!

Ensin pestään kädet, sitten istutaan keittiönpöydän ääreen ja lopuksi peitetään silmät vaikkapa huivilla… Leikki on valmis alkamaan! 

Vadelmapalleroita ja mansikkatupsuja

Aseta lasten eteen erilaisia marjoja, hedelmäpaloja ja vihannessiivuja. 3–5 vaihtoehtoa on sopiva määrä. Voit valita esimerkiksi helposti lähestyttäviä vadelmia, mansikoita ja vesimelonisiivuja sekä hieman haastavampia punaherukoita, paprikanpaloja ja kirsikkatomaatteja. Rohkeimmat ottavat bonussankarina mukaan myös raikkaan retiisin.

Kysymys kuuluu: mitä herkkuja lautasella on? Vihje: ne kaikki ovat punaisia.

Kehota lastasi ensin vain tunnustelemaan makupaloja. Odotettavissa on ainakin iloisia kiljahduksia, kun pienet sormet hipaisevat ensi kertaa vadelman pehmeää ja hieman karvaista palleropintaa tai tunnustelevat viileän vetistä vesimelonisiivua. Paprikan palasen toinen puoli on täysin sileä ja toinen puoli hieman karhea. Mansikassa tuntuvat pienet siemenet ja hauska hattutupsu.

Tuoksutellaan ja maistellaan

Sitten tuoksutellaan! Löytävätkö pienet nenät vihannes- ja hedelmäpaloista makeita, kirpeitä, meheviä, aromaattisia, hedelmäisiä sekä marjaisia tuoksuja?

Entäs sitten maku? Joko arvaat, mistä herkkupalasta on kyse? Vaikka arvaisit, sokkona maistelu on hauskaa ja jännittävää! Kaikki varmasti tunnistavat makean mansikan maun, mutta harvoin tulee huomattua, kuinka pienet siemenet ratisevat hampaiden välissä, tai miten miedon aromaattinen vadelma on suussa kuin pieni pehmeä pilvi.

Leikki loppuu, kun kaikkia punaisia purtavia on maistettu ja arvaukset esitetty. Nyt huivin saa poistaa silmiltä ja katsoa, osuivatko arvaukset oikeaan. Mikä oli sinun punainen suosikkisi?