Lasten makukoulussa hedelmät ja marjat

Lasten makukoulussa hedelmät ja marjat

Päivitetty 18.4.2018

Opeta lapsesi rakastamaan vitamiineja pursuilevia marjoja ja hedelmiä helppojen, mutta ovelien vinkkien avulla.

Monet lapset rakastavat marjoja ja hedelmiä, mutta joillekin värikkäät vitamiinipommit eivät tunnu maistuvan. Ei hätää! Lapset on helppo totuttaa hedelmäisten herkkujen maailmaan muutamien ovelien jippojen avulla.

Tutustutaan kaikessa rauhassa

Tärkeintä on ottaa lapsi mukaan prosessiin ja edetä kärsivällisesti hänelle sopivalla vauhdilla – pienin hiiriaskelin tai jättiharppauksin. Muista kannustaa lempeästi ja kehua pienistäkin uskalluksista ja onnistumisista!

Aloittakaa makukoulu tutkimalla hedelmiä ja marjoja. Miltä esimerkiksi mandariini tuoksuu? Mitä muita oransseja hedelmiä on olemassa? Mistä kaukaa mandariini on matkannut keittiöönne?

Kun lapsi tuntee olonsa mukavaksi hedelmien maailmassa, aloitetaan maistelu. Aseta pieniin kulhoihin erilaisia marjoja ja hedelmäpaloja, ja anna lapsen itse lusikoida haluamansa palaset annokseensa.

Valitse aluksi helposti lähestyttäviä maukuja, kuten mansikoita, pensasmustikoita, banaanipaloja ja makeita mandariinilohkoja. Kun nämä alkavat maistua, lisää seuraavilla kerroilla kulhoihin uusia makukokemuksia aina hilpeistä kiiviviipaleista räiskyvänpunaisiin granaattiomenan siemeniin.

Järeät hedelmähuijaukset

Vastahakoisimmat hedelmien karttajat huijataan järeämmin asein. Marjat ja hedelmät uppoavat pikkusuihin huomattavasti paremmin, kun kyytipoikana on pallo lempijäätelöä.

Vitamiinipommien dippaaminen sulaan suklaaseen on paitsi jännittävää, myös hämmentävän herkullista. Ehkäpä epäilyttävät mandariininpalat eivät olekaan yhtään hassumpia!

Happamaan ananakseen voi tutustua makean rahkan voimalla, ja appelsiinit sujahtavat huomaamatta vatsaan herkullisena salsana, banaanipannareiden kera.

image

Helpot hedelmäujutukset

Kun hedelmät alkavat upota vaivattomasti pieniin vatsoihin jäätelön ja muiden herkkujen avulla, siirrytään makukoulun seuraavaan tasoon: helppoihin hedelmäujutuksiin.

Sekoita hieman makeutetun jogurtin tai rahkan joukkoon lusikoitavaksi marjoja sekä hedelmäpaloja tai surauta koko komeus samettiseksi smoothieksi. Kesäiset hedelmävartaat vaahtokarkkeineen tai hauska jogurttipäällysteinen vesimelonipizza saavat vitamiinit sujahtamaan suuhun kuin taikaiskusta.marjasa

Hedelmäherkkusuille!

Makukoulun viimeisessä vaiheessa lapset popsivat hedelmiä ja marjoja kuin irtokarkkeja konsanaan! Vaikka hedelmät ja marjat eivät olekaan yhtä makeita kuin karkkipäivän herkut, lasten makunystyrät muokkautuvat makukoulun myötä nauttimaan myös luonnon tarjoamasta aidosta ja raikkaasta makeudesta.

Hedelmäherkkusuiden lempivälipaloja ovat itse tehdyt hedelmämehujäät ja banaanipohjaiset sorbetit, pirteät fruitiet sekä värikkäät hedelmäsalaatit.