Suloiset eläinhahmot hedelmistä

Suloiset eläinhahmot hedelmistä

Viisi syötävän suloista, hedelmistä tehtyä eläinhahmoa on helppo valmistaa yhdessä lasten kanssa ja ne on vielä hauskempaa syödä! Keksitkö uusia eläinhahmoja itse? Ota kuva ja jaa se kanssamme Instagramissa merkittynä @kruoka #hedelmäeläimet.

Tarvitset hedelmäeläinten tekemiseen vain veitsen, leikkuulaudan, lautasen ja erilaisia hedelmiä. Katso alta ohjeet viiden terveellisen välipalan valmistukseen! 

1. Mainio mandariinietana

• 1 mandariini
• suklaata sulatettuna

Tämä etana on varsinainen vitamiinipommi, joka katoaa hetkessä parempiin suihin! Poista mandariinin päältä ja alta pyöreä pala kuorta siten, että siitä jää mandariinin ympärille rengas. Muotoile saksilla tai käsin etanalle häntä ja tuntosarvet. Piirrä tussilla tai sulatetulla suklaalla etanalle iloiset kasvot!

2. Appelsiinikalat mustikkakuplilla

• 1 appelsiini
• pensasmustikoita
• pala nektariinia
• viinirypäle
• suklaata sulatettuna

Iloisen keltaiset appelsiinikalat ovat hedelmämeren maukkaimpia asukkaita. Leikkaa appelsiinista kaksi sormenpaksuista viipaletta kalan vartaloksi ja jäljelle jäävästä osasta ohuempi viipale, josta muotoilet kalan pyrstön. Tee kalalle silmä puolitetusta viinirypäleestä ja huulet nektariinista. Valitse erikokoisia mustikoita ja asettele ne ilmakupliksi.

3. Leikkisät banaanidelfiinit

• 2 banaania
• viinirypäleitä
• suklaata sulatettuna

Poskipäät alkavat väkisin nykiä, kun näkee nämä suloiset delfiinit! Irrota banaanit tertusta siten, että kanta pysyy ehjänä. Puolita banaani. Tee delfiinille suu viiltämällä banaaniin muutaman senttimetrin pituinen viilto kannasta alkaen. Aseta banaanit pystyyn syvän lautasen pohjalle, laita viinirypäle delfiinin suuhun palloksi ja piirrä silmä tussilla tai sulatetulla suklaalla. Laita lautasen pohjalle delfiinien ympärille lisää viinirypäleitä.

4. Hedelmäinen riikinkukko

• puolikas päärynä
• 1 omena
• 2 kiiviä
• 1 nektariini
• tummia viinirypäleitä
• pensasmustikoita

Hedelmätarhan komein ilmestys on värikäs riikinkukko, josta riittää välipalaa vaikka useammallekin syöjälle. Kuori ja viipaloi kiivit, lohko omena ja puolita päärynä. Laita päärynä lautaselle riikinkukon vartaloksi. Asettele omenan lohkot ja kiivin viipaleet kuvan mukaisesti riikinkukon näyttäviksi pyrstösuliksi. Voi käyttää myös muita hedelmiä pyrstön rakentamiseksi – vain mielikuvitus on rajana! Koristele komistus vielä asettelemalla viinirypäleiltä ja pensasmustikoita omenoiden ja kiivien väliin. Leikkaa yksi viinirypäle puoliksi ja aseta ne silmiksi. Leikkaa nektariinista ohuita tikkuja, joista voit muotoilla kukolle jalat ja nokan.

5. Viinirypäletoukat

• vaaleita viinirypäleitä
• suklaata sulatettuna

Vihreät viinirypäletoukat on helppo ja nopea valmistaa. Pujota puiseen grillivartaaseen viinirypäleitä niin, että varras jää kokonaan piiloon. Piirrä sulatetulla suklaalla kasvot. Ja ei kun popsimaan!