Koiran ja kissan hammaskivi – vinkkejä hoitoon

Koiran ja kissan hammaskivi – vinkkejä hoitoon

Päivitetty 28.4.2023

Suurimmalla osalla koiria ja kissoja on jonkinasteisia suun ja hampaiden ongelmia ja hammaskiveä. Hoitamattomat hampaat haittaavat lemmikin yleistä hyvinvointia ja voivat aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Siksi lemmikin hampaiden päivittäinen hoito kotona on erityisen tärkeää.

Mistä tietää onko lemmikillä hammasongelmia?

Oxyfresh kuvituskuva 2023 680x300px

Lemmikkiä tarkkailemalla ja suuhun katsomalla selviää moni asia. Haiseeko hengitys? Terveen koiran tai kissan suu on raikas eikä haise pahalle. Hampaiden pintaan kertynyt plakki ja hammaskivi sekä niiden aiheuttama ientulehdus aiheuttavat pahanhajuista hengitystä. Hammaskiven tunnistaa väristä ja sameasta pinnasta hampaan pinnalla ja ienrajoissa. Hammaskivi on kellertävää, rusehtavaa, harmahtavaa tai jopa mustaa ja hampaan pinta tuntuu karhealta.

Muutokset syömisessä. Syökö lemmikkisi toispuoleisesti? Jäävätkö koiralta kovat puruluut tai kissalta nappulat syömättä? Kovempien ruokien välttely kertoo hammasongelmista. Toisaalta, kaikki lemmikit eivät aina näytä kipua syömättömyydellään. Jos ikenet punoittavat ja vuotavat verta tai hampaat heiluvat, ovat suun ja hampaiden ongelmat jo edenneet pidemmälle.

Lemmikin hampaiden hoitaminen onnistuu helppokäyttöisillä Oxyfresh-tuotteilla

Oxyfresh_hampaidenhoitopakkaus_2023_680x300px Oxyfreshin patentoitu yhdistelmä ehkäisee hammaskiveä ja plakkia, pitää suun raikkaana ja ylläpitää lemmikin suun terveyttä. Oxyfresh hampaidenhoitopakkaus sisältää hammasliuoksen ja hammasgeelin matkakoossa sekä pehmeät sormihammasharjat.

Koko Oxyfresh-tuoteperhe on turvallinen kaikille koirille ja kissoille, myös imettäville emoille ja pennuille. Hampaiden hoitamisen Oxyfreshillä voi aloittaa minkä ikäiselle lemmikille tahansa, pentuiällä heti maitohampaiden vaihtumisen jälkeen.