Näetkö punaista, kun harjaat hampaitasi? Kokeile parodontaxin hammastahnoja ja suuvesiä

Näetkö punaista, kun harjaat hampaitasi? Kokeile parodontaxin hammastahnoja ja suuvesiä

Päivitetty 6.11.2023

Verenvuoto hampaiden harjauksen yhteydessä saattaa olla merkki siitä, että ikenet ja hampaat kaipaavat lisää huolenpitoa. Kyse voi olla ienverenvuodosta, joka on varhainen iensairauden merkki. Hoida ikeniä ja hampaita parodontaxin hammastahnoilla ja suuvesillä – niiden on tieteellisesti osoitettu pitävän ikenet terveempinä*.

Ikenet ovat hyvinvoivien hampaiden perusta. Ikenien keskeistä merkitystä ei kuitenkaan aina tunnisteta, lisäksi niistä huolehtiminen saattaa helposti unohtua. Tämä artikkeli on kirjoitettu erityisesti sinulle, jolla esiintyy verenvuotoa hampaiden harjauksen yhteydessä.

Kuva1

Jos olet havainnut vaaleanpunaisia tai punaisia verijälkiä hampaiden harjaamisen tai lankauksen lomassa, kyse voi olla ienverenvuodosta. Se on varhainen iensairauden merkki.

Jos iensairauden tai ientulehduksen ensioireet jätetään huomiotta ja hoitamatta, ne voivat ajan myötä kehittyä vakavammaksi ja korjautumattomaksi tilaksi, parodontiitiksi. Se voi aiheuttaa hampaiden irtoamista. Miten siis voit suojata hampaitasi ja pitää ikenesi terveinä?

Kuvituskuva680x300

parodontax Active Gum Health -suuvesien 6 tärkeintä hyötyä

Päivittäiseen käyttöön sopivat parodontax-suuvedet auttavat ikeniä ja hampaita pysymään terveinä. On tutkittu, että suuveden käyttö torjuu kolme kertaa enemmän bakteeriblakkia pelkkään hampaidenharjaukseen verrattuna**. Lisäksi suuvesi yltää paikkoihin, joihin hammasharjalla ei pääse. Fluori pitää puolestaan hampaat vahvoina.

Suosittuja parodontax-suuvesiä on saatavilla kahdessa, raikkaassa makuvaihtoehdossa: onko valintasi voimakkaasti mintulta maistuva Extra Fresh Mint vai vienosti mintunmakuinen Gentle Fresh Mint?

1. Auttaa pysäyttämään ja estämään ienten verenvuodon

Ikenien verenvuoto johtuu bakteeriplakista, jota kertyy hampaisiin, niiden pinnalle ja ympärille. Ota parodontax Active Gum Health -suuvesi osaksi päivittäistä hampaidenhoitorutiiniasi. Tuote on kehitetty erityisesti heille, joilla esiintyy verenvuotoa hampaiden harjauksen yhteydessä. Suuveden ainutlaatuinen koostumus vähentää 3 kertaa enemmän bakteeriplakkia, joka voi aiheuttaa ienongelmia**.

2. Lievittää ienten punoitusta ja tulehdusta

Terveet ikenet ovat vaaleanpunaiset ja kiinteät. Punoittavat, tulehtuneet ikenet voivat siis olla iensairauden varhainen merkki. Kaikkien päivittäisen suuveden hyötyjen lisäksi parodontax Active Gum Health -suuveden on tieteellisesti todistettu pitävän ikenet terveempinä*.

3. Vähentää plakkia 3 kertaa tehokkaammin**

Plakki on iensairauden tärkein syy. Hammasharjalla saa kyllä mekaanisesti poistettua epäpuhtauksia hampaan pinnalta, mutta parodontax Active Gum Health -suuvesi torjuu bakteereita, joihin hammasharja ei yllä. Yhtenä vaikuttavana aineena on fluori – se auttaa pitämään hampaat vahvoina ja hyvinvoivina.

4. Auttaa pitämään ienrajan tiiviinä

Bakteeriplakin kertyminen voi aiheuttaa ikenien verenvuotoa. On mahdollista, että hoitamattomana se johtaa ikenien vetäytymiseen hampaiden pinnalta ja ienrajan löystymiseen. Jos ikenien vetäytymistä ei ehkäistä, vaiva voi pahentua. Hampaiden ja ikenien väliin saattaa muodostua tulehtuneita taskuja. Tämä voi vahingoittaa rakenteita, jotka pitävät hampaat tiiviisti paikoillaan ja johtaa lopulta hampaiden irtoamiseen.

Suuvesi on helppo tapa huolehtia ikenien ja hampaiden hyvinvoinnista hammastahnan ja lankaamisen ohella: parodontax Active Gum Health -suuvesi vaikuttaa vähentämällä bakteeriplakkia ienrajassa ja edistää siten ienrajan pysymistä tiiviinä.

5. Lievittää pahanhajuista hengitystä

Ikenien verenvuodon ohella bakteeriplakki voi aiheuttaa myös pahanhajuista hengitystä, halitoosia. Kun bakteerit hajottavat ruoanjäänteitä, muodostuu pahanhajuisia kaasuja. Ne voivat saada hengityksen haisemaan pahalta.

Päivittäiseen käyttöön sopivat parodontax Active Gum Health -suuvedet auttavat pitämään hengityksen raikkaana. Niissä on hyvä, raikas maku: Extra Fresh Mint maistuu voimakkaammin mintulta, Gentle Fresh Mint vain miedosti.

6. Vahvistaa hammaskiillettä

Hammaskiilteeksi kutsutaan hampaiden ohutta ja kovaa pintakerrosta. Hammaskiille saa hampaat näyttämään valkoisilta ja kiiltäviltä ja suojaa hampaita reikiintymiseltä. Ruokien ja juomien sisältämä happo tai niiden ja bakteeriplakin välisen reaktion seurauksena muodostuva happo voi vaurioittaa hammaskiillettä ja johtaa hampaiden reikiintymiseen. Parodontax Active Gum Health -suuvedet sisältävät fluoria. Se vahvistaa hammaskiillettä parantamalla hampaiden vastustuskykyä plakkia ja ravinnon happoja vastaan sekä korjaamalla vaurioita.

Miksi ottaa parodontax Active Gum Health -suuvedet osaksi omaa hampaidenhoitorutiinia?

Edellä lueteltujen kuuden käänteentekevän ominaisuuden takia parodontax Active Gum Health -suuvedet auttavat pitämään ikenet terveinä ja hampaat vahvoina. Panostus hammashygieniaan ja suun terveyteen kannattaa – käytäthän tuotteita päivittäin, aina hampaidenharjauksen ja lankaamisen yhteydessä.

Kuvituskuva 2 680x300

parodontax Complete Protection -hammastahnan 8 hyötyä

parodontax Complete Protection hammastahna on enemmän kuin tavallinen hammastahna. Sen kahdeksan ominaisuutta auttavat yhdessä pitämään ikenet terveinä ja hampaat vahvoina. parodontax Complete Protection Whitening sisältää lisäksi 5 % valkaisevista ominaisuuksistaan tuttua silikaa. Kun harjaat hampaat kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti parodontax Complete Protection -hammastahnalla, sinun ei tarvitse valita joko hampaiden tai ikenien hoitoa – voit tehdä molemmat samalla kertaa.

• Auttaa pysäyttämään ja estämään ienten verenvuodon • Lievittää ienten punoitusta ja tulehdusta • Poistaa plakkia 4 kertaa tehokkaammin*** • Auttaa pitämään ienrajan tiiviinä • Lievittää pahanhajuista hengitystä • Vahvistaa hammaskiillettä • Syväpuhdistaa • Valkaisee hampaat hellävaraisesti

Miksi valita parodontax Complete Protection hammastahna?

8 hyödyllisen ominaisuuden ansiosta parodontax Complete Protection -hammastahna on ainoa hammastahna, jonka tarvitset pitääksesi ikenet terveinä ja hampaat vahvoina.

Käytä hammastahnaa kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti.

Jos olet huolissasi ikenistäsi tai hampaistasi, käänny hammaslääkärin puoleen saadaksesi ammattilaisen diagnoosin ja hoitoa koskevaa neuvontaa asiantuntijalta.

Viitteet:

*vs pelkkä hampaiden harjaaminen **Jose A et al. J Clin Dent. 2018; 29:33-39.

*** verrattuna tavallisen hammastahnan käyttöön ammattimaisen puhdistuksen ja jatkuvan kahdesti päivässä tapahtuvan harjauksen jälkeen. (irrottaa enemmän plakkia) (kuin tavallinen hammastahna) ammattilaisen suorittaman hampaiden puhdistuksen jälkeen ja kahdesti päivässä yhtäjaksoisesti käytettynä.

Parodontax-hammastahnat ovat CE1639 -merkittyjä lääkinnällisiä laitteita. Lue käyttöohjeet. 11/2023, PM-FI-PAD-22-00009