Lemmikit
Mitä tarvikkeita koiralle kannattaa hankkia?

Mitä tarvikkeita koiralle kannattaa hankkia?

Tuleeko taloon koira? Katso, mitä kaikkea tuore perheenjäsen tarvitsee niin kotona, ulkoillessa kuin matkoillakin.

Niin pentu kuin aikuinenkin koira tarvitsee uuteen kotiin tullessaan joitain välttämättömiä tarvikkeita. Katso kätevä muistilista koirantarvikeostoksille!

1. Kaulapanta ja talutushihna

Ulkoilua varten koira tarvitsee kaulapannan ja talutushihnan. Pennulle sopii ohuempi, pieni ja kevyt pentupanta. Aikuiselle koiralle kaulapantoja on saatavilla useissa eri malleissa ja materiaaleissa.

Koiran talutushihna valitaan ulkoilutottumusten ja koiran ominaisuuksien mukaan. Lähtökohtaisesti pienelle koiralle sopii esimerkiksi kevyt nailonhihna kun taas suurempi koira tarvitsee tukevan hihnan esimerkiksi nahasta. Paljon vierellä kulkevalle koiralle voi valita lyhyemmän hihnan kuin joka ruohotupsun haistelevalle tutkimusmatkailijalle.

Osta koiran kaulapanta ja talutin K-Ruoka-verkkokaupasta:

Muista myös kätevä valopanta talviaikaan tavallisen kaulapannan lisäksi.

koiratarvikkeet panta 680x300 Best Friend Gear Outdoor Pup panta

2. Ruoka- ja juomakuppi

Laadukkaat ja kestävät ruoka- ja juomakupit ovat tärkeä hankinta koiralle. Kuppi valitaan koiran koon mukaan ja sen tulee pysyä tukevasti paikoillaan vauhdikkaammankin koiran syödessä ja juodessa. Materiaaleja on saatavilla useita keraamisista kupeista teräksisiin ja muovisiin. Kätevimmät arjessa ovat helposti puhdistettavat ruoka- ja vesiastiat.

Osta koiran ruokakuppi K-Ruoka-verkkokaupasta:

3. Ruokaa

Koiranpentu kasvaa nopeasti ja useimmat rodut saavuttavat täysikokoisuuden noin vuoden iässä, isommilla roduilla kasvu voi jatkua vielä kahdenkin vuoden ikään. Ruoan ja ruokintakertojen määrään vaikuttavat sekä pennulla että aikuisella koiralla ikä, rotu, koko sekä kunto ja terveydentila. Saatavilla on runsaasti erilaisia kuivaruokia ja purkkiruokia sekä esimerkiksi tuorepakasteita.

Osta koiranruoka K-Ruoka-verkkokaupasta:

4. Koiran peti

Oma peti tai makuualusta on koiralle turvallinen lepo- ja vetäytymispaikka. Koiran sängyn voi tehdä itse edullisesti vaikkapa vanhoista tyynyistä tai vaahtomuovista tai sen voi ostaa valmiina. Koiran petejä on saatavana niin ohuita ja paksuja, reunattomia tai reunallisia, kankaisia tai nahkaisia - markkinoilta löytyy jopa sohvia ja trendikkäitä tiipii-telttoja. Pedin valinnassa tärkeimpiä asioita ovat koiran koko, nukkumistottumukset sekä helppo pesu ja puhtaanapito.

Osta koiran peti K-Ruoka-verkkokaupasta:

bf moomin peti 680

5. Kynsisakset ja harja

Koiran kynsien leikkaaminen on toimenpide, joka jokaisen koiranomistajan tulee osata. Kynsien leikkaamisesta tehdään koiralle rutiinia pennusta asti, jotta se sujuisi helposti myös aikuisena. Tukevat ja terävät kynsileikkurit ovat paras hankinta koiran kynsien leikkaamista varten.

Koiran turkin laatu vaihtelee suuresti eri roduilla ja sileä- ja lyhytkarvaisen koiran turkki tarvitsee erilaista hoitoa kuin paksu- ja pitkäkarvaisen. Koiran pesemisen tarve riippuu paljon esimerkiksi siitä, miten koira ulkoilee - sadetta inhoava pikkukoira päätyy kylpyyn luultavasti harvemmin kuin mutaisilla pelloilla kirmaava karvakuono.

Osta koiran tarvikkeita K-Ruoka-verkkokaupasta:

6. Punkkipihdit

Punkkeja esiintyy Suomessa yhä laajemmilla alueilla ja ne ovat vaarallisia myös koirille. Punkit piiloutuvat helposti koiran turkin uumeniin ja jäävät huomaamatta, jolloin riski sairastua kasvaa. Koiran turkki on hyvä tarkistaa päivittäin ja poistaa siitä ylimääräiset matkustajat mahdollisimman nopeasti. Punkki kannattaa irrottaa koiralta kunnollisilla punkkipihdeillä, punkkipinseteillä tai punkkilassolla. Apteekeista on saatavilla myös erityisiä suoja-aineita punkkeja vastaan.

7. Hammasharja

Koiran hampaiden hoidon tulisi olla päivittäinen rutiini, aivan kuten ihmiselläkin. Koiran hampaiden harjauksen opettelu aloitetaan jo pentuna ja siitä voi parhaimmillaan tehdä mukavan yhteisen hetken koiran ja omistajan välille. Koirille on saatavilla omia erikoishammasharjoja ja -hammastahnoja.

Osta koiran hammasharja ja hammastahna K-Ruoka-verkkokaupasta:

Myös puruluut ja purutikut auttavat pitämään koiran hampaat kunnossa.

8. Kakkapusseja

Kakkapussit ovat kaikkien taajamassa asuvien koiranomistajien vakiovaruste, niin yleisen siisteyden kuin naapurisovunkin säilymisen kannalta. Kaupasta löytyy sekä muovisia että biohajoavia koirankakkapusseja, solmittavilla kahvoilla tai ilman.

Osta koiran kakkapussit K-Ruoka-verkkokaupasta:

9. Leluja

Koirat rakastavat leikkiä pennusta aikuisuuteen! Koiran opettaminen noutamaan lelu heitettäessä tai etsimään se piilotettaessa on mukavaa yhteistä puuhaa, aivotyötä ja energian purkua. Koiran lelut kannattaa valita oman koiran aktiivisuuden mukaan - pieni ja pippurinen terrieri saattaa leikkiä villimmin kuin isompi ja leppoisampi karvakorva.

Osta koiran leluja K-Ruoka-verkkokaupasta:

koiratarvikkeet lelu 680x300

Best Friend Toys Puppy tennisball lelu

10. Autovaljaat tai kuljetushäkki

Suuri osa koirista autoilee elämänsä aikana omistajansa tai perheensä mukana, tai vähintään eläinlääkärissä käydessä. Mikä sen mukavampaa, kuin ottaa lemmikki mukaan esimerkiksi retkelle kansallispuistoon tai talvilomalle Lappiin? Koira matkustaa mukavasti auton takapenkillä omissa valjaissaan, jotka on kiinnitetty autoon esimerkiksi turvavyöjatkopalalla. Koiraa voi kuljettaa myös isomman auton takakontissa erityisesti sitä varten suunnitellussa turvallisessa kuljetushäkissä.

Psst! Muista myös koiran oma kotiapteekki, johon kuuluvat esimerkiksi oma kuumemittari, sidetarpeet, korvahuuhde sekä ripulilääke.