Koti ja hyvä olo
Mitä mukaan lomamatkalle

Mitä mukaan lomamatkalle

Pitkään odotettu matka sujuu huolettomammin, kun on pakannut matkalaukkuun kaiken tarpeellisen. Katso kätevät muistilistat lomalle.

Hyvin pakatusta laukusta löytyy apu myös mahdollisten yllätysten varalle. Kätevät muistilistat auttavat sekä etelän lämpöön lähtijöitä että talvista lomaa viettäviä.

Vinkit aurinkolomalle

Hyvä matkalaukku, jota on kevyt ja helppo vetää perässä. Matkalaukun tulee olla myös kestävä eikä haittaa, jos se on kivan näköinenkin.

Matkalaukun vyö on tarpeellinen lisä matkalaukun ympärille. Vyö pitää laukun kannet varmasti kiinni ja auttaa tunnistamaan sen ruuhkaisella matkatavarahihnalla.

Aurinkovoide – muista hankkia tarpeeksi ison suojakertoimen omaava tuote, joka sisältää suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Katso vinkit auringolta suojautumiseen.

After Sun -voide, joka rauhoittaa ihoa auringonoton jälkeen. Pirkka After Sunissa on erinomainen hinta-laatusuhde.

Huulirasva UV-suojalla. Esimerkiksi Blistexin Protect Plus SK30 -huulivoide sopii moniin sääolosuhteisiin, muun muassa kuumuutta ja kylmyyttä vastaan.

Käsidesi. Pöpöt tarttuvat helpommin lämpimässä. Pirkka Käsihuuhde on pakattu kätevän kokoiseen pieneen pulloon.

Puhdistusliinat, jos saniteettitiloja ei aina ole lähettyvillä.

Meikinpoistoliinoilla saa nopeasti meikit pois iholta ilman vettä.

Aurinkolasit. Silmätkin tarvitsevat suojausta, muista lasit myös lasten silmille.

Kuivashampoo, jolla hiukset saa nopeasti ja helposti puhtaan näköisiksi. Lisäksi muotoilu hoituu kätevämmin kuivashampoota käytettäessä.

Minigrip-pusseja. Pakkaa lentokoneen matkustamoon mukaan otettavat nesteitä sisältävät pakkaukset pusseihin. Muutkin nestemäisessä muodossa olevat tuotteet kannattaa pakata pusseihin, etteivät ne sotke vaatteita matkalaukussa.

Talkki. Lämpimässä ilmassa jalat hikoilevat nopeammin. Kaada pieni kerros talkkia kengän pohjalle, jolloin talkki imee enimmän kosteuden itseensä.

Hyvät kengät ovat tarpeen lomakohteeseen tutustuttaessa. Mukavat lenkkarit tai tennarit sopivat koko perheeelle reissukengiksi.

Kiva uimapuku niin vesileikit tuntuvat entistäkin hauskemmilta.

Vinkit talviselle lomalle

Pakkasvoide. Kauneusosastolta löydät sopivan voiteen kuivalle, karhealle ja ärtyneelle talvi-iholle.

Vitalis-voide. Sopii erityisesti kasvoille ja käsille, mutta sitä voi käyttää myös muuallakin iholla. Erityisen hyvä pakkasen korventamalle iholle. Mahtuu kätevästi ulkoilutakin taskuun.

Kerrasto kannattaa pukea ihon ja päällysvaatteiden väliin. Urheilulliset kerrastot ovat mukavia päällä ja ne on suunniteltu liikkumiseen.

Lämpimät hanskat ja pipo. Pukeutumisen osastolta koko perhe löytää asusteet talvipuuhiin, niin kaupunkiin kuin lumileikkeihinkin.

Toppapuku pakkasten varalle. Toppavaatteita on saatavilla moneen eri käyttötarkoitukseen.

Älypuhelimen suojakotelo. Puhelinta on hyvä pitää kotelossa, koska se ei pidä pakkasesta. Säilytä puhelinta kylmällä mieluummin takin sisä- kuin ulkotaskussa.

Varavirtalähteen avulla saa kätevästi ladattua puhelimen ilman verkkovirtaa ja lomakuvien räpsiminen voi jatkua.

Termospullo tai muki, jotta voi hörpätä lämmintä juomaa vaikka hiihtoretken tiimellyksessä. Klassinen Airamin terästermospullo on pitkäikäinen hankinta.

Luistimet, pulkka, liukuri ja sukset. Hyvät välineet takaavat onnistuneen loman. Talviurheiluvälineitä on saatavilla niin lapsille kuin aikuisillekin.

Talvikengät. Vedenpitävät talvikengät takaavat mukavuuden säässä kuin säässä koko perheelle.

Matkalle ajanvietteeksi Aikakauslehtien, ristikoiden, kirjojen ja pokkareiden parissa auto- tai lentomatka sujuu mukavammin.