Jäätelöannokset kuin jätskibaarissa! 3 helppoa ideaa, joilla hurmaat

Jäätelöannokset kuin jätskibaarissa! 3 helppoa ideaa, joilla hurmaat

Päivitetty 22.4.2021

Herkulliset jäätelöannokset onnistuvat kotona kuin jätskibaarissa! Tässä kolme ideaa jäätelöannosten tekemiseen ja vinkit, miten saat pyöriteltyä jäätelöpalloista erityisen kauniita.

Kaupan erimakuisista jäätelöistä saat loihdittua helposti makeita, kirpsakoita, pehmeitä ja samettisia jäätelöannoksia. Pidätkö jätskistä, jossa rouskuu rapea keksi tai strösselit? Onko sinun jäätelöannoksesi päällä suklaa vai kinuskikastiketta? Valitse suosikkisi!

Näin teet kauniita jäätelöpalloja

  1. Avaa jäätelöpaketti ainoastaan pitkältä kapealta sivulta ja saat pyöriteltyä pallot paketista helpoiten.

  2. Laita mukiin kuumaa vettä ja kasta pallokauha vedessä. Jäätelö ei tartu kiinni lämpimään kauhaan niin helposti kuin kylmään. Paras jäätelökauha on metallinen ja jämäkkä. Metalli sitoo lämpöä, ja näin pallot pyörähtävät sukkelasti pyöreiksi.

Pieniin jälkiruoka-annoksiin yksi tai kaksi keskikokoista palloa on sopiva määrä, mutta suureen herkkuhimoon pallojen määrällä ei ole ylärajaa.

Parhaat vinkit annosten kokoamiseen

Kun teet useamman jäätelöannoksen kerralla, pakasta kulhot etukäteen. Jäätelöannokset eivät sula niin nopeasti, kun kulhot ovat kylmät. Silloin kaikki voivat aloittaa herkuttelun yhtä aikaa.

Annosten kokoamisessa on vain mielikuvitus rajana. Rouhi jäätelön joukkoon erilaisia keksejä tai nonparelleja tai kokeile herkullisia tahnoja. Biscoff-tahna on ihanaa jäätelön joukossa! Myös pieni suolaisuus toimii jäätelön kanssa: murskaa jäätelön joukkoon suolattuja cashew- tai maapähkinöitä. Myös maapähkinävoista saat kermaiseen jäätelöön suloista suolaisuutta.

Tässä kolme ihanaa tuunausideaa!

jaateloannosten tuunaus suklaa 680x420

Herkkujen herkku: suklaakulho

Vanilja-suklaa-annos on suklaan ystävien herkku. Aloita jäätelöannosten valmistaminen rouhimalla veitsellä Pirkka valkosuklaata ja Pirkka tummaa suklaata, jolloin saat jäätelöön rapeita sattumia. Jätä suklaa odottamaan ja aloita pallojen valmistaminen. Ota vaniljajäätelö odottamaan pöydälle, jotta jäätelö ehtii pehmetä hieman.

Kiehauta vedenkeittimellä kuumaa vettä ja laita vesi mukiin. Laita jäätelökauha lämpenemään veteen. Pyöritä jäätelökauhalla palloja Aino Ihana maitosuklaajäätelöstä. Aino jäätelö on täyteläistä suklaajäätelöä, jossa on runsaasti suklaasattumia. Kasta kauhaa välillä kuumassa vedessä ja kuivaa kauha talouspaperilla. Täydellinen makupari suklaisen jäätelön rinnalle on Pirkka vaniljajäätelö.

Koristele jäätelöpallot suklaarouheella ja valuta päälle Pirkka suklaakastiketta tuubista. Tumma, täyteläinen suklaakastike kruunaa annoksen.

jaateloannosten tuunaus marjat 680x420

Karpalot & kinuski: nyt jäätelönä!

Marjaisaan jäätelöannokseen sopii täydellisesti makean kirpsakka Aino karpalojäätelö. Pehmeä Pingviini kuningatarjäätelö tuo taas annokseen lempeyttä. Marjainen jäätelökimara koristellaan ihanilla pensasmustikkapalleroilla. Pensasmustikat voi myös puolittaa terävällä veitsellä, jolloin mustikan kaunis sisus tulee näkyviin kuin jalokivi.

Jäätelöannokseen mukavaa rapsakkuutta tuovat keksit. Täydellinen makupari on Elise kandisokerikeksit. Murustele keksejä jäätelöannoksen päälle pienempänä muruina tai isoina sattumina. Voit kokeilla myös pehmeää Lotus Biscoff Spreadia, karamellisoitua keksilevitettä. Pehmeä levite on valmistettu Lotus Biscoff-kekseistä.

Marjajäätelö annoksen täydellinen lisäys on Pirkka kinuskikastike. Kahden desilitran tetrapakkauksessa on näppärä korkki, josta kastiketta on helppo lorauttaa.

jaateloannosten tuunaus karkit 680x420

Jäätelö kuin satumaailman värikäs seepra

Valitse annoksen pohjaksi mahdollisimman värikäs jäätelö. Ingman Creamy Rocky Road -jäätelöstä saat pyöriteltyä hauskoja raidallisia palloja, joissa on yllätyksinä vaahtokarkkeja! Pingviini Trio -jäätelöstä voit koota hauskasti erivärisiä palloja tai raidallisia triplamakupalloja.

Viimeistele annos irtokarkeilla. Onko valintasi salmiakkia, lakua, hedelmäkarkkeja vai kaikkea yhdessä? Hauskat nonparellit tuovat karkkijäätelöannokseen vielä lisää väriä!