Näin letität palmikkopullapitkon
Miten onnistuu ihanan pullapalmikkopitkon letitys? Katso kuvalliset ohjeet!
-
Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ne levyiksi (55 x 20 cm). Levitä levyille pehmennyttä voita, fariinisokeria ja kanelia. Käännä levyt pitkittäin napakoiksi rulliksi ja nipistä liitoskohta kiinni. Leikkaa rullat pitkittäin kahtia.
-
Jaa taikinapötköt kahteen ryhmään laittamalla kolme pötköä vierekkäin. Laita pötköt x-kirjaimen muotoon -ristikkäin siten, että A-pötkö on päällimmäisenä. Käännä B-pötköt A-pötköjen päältä oikealle.
-
Nosta A-pötköt B-pötköjen päältä alas ja käännä C-pötkön ali vasemmalle.
-
Vie A-pötköt vielä D-pötköjen päältä vasemmalle. Käännä nyt B-pötköt C-pötköjen päältä keskelle alas oikealle.
-
Nosta D-pötköt B-pötköjen päältä ja vie D-pötköt vielä C-pötköjen alitse.
-
Kiepauta loput pötköt pullan ympärille päätyyn ja pullan alle.
-
Nosta pitko pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettynä puoli tuntia.
-
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
-
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita päälle leivin-paperi paistamisen lopussa, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä.
-
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja raidoita pulla sillä.