Näin letität palmikkopullapitkon
Julkaistu 24.8.2018Miten onnistuu ihanan pullapalmikkopitkon letitys? Katso kuvalliset ohjeet!
Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ne levyiksi (55 x 20 cm). Levitä levyille pehmennyttä voita, fariinisokeria ja kanelia. Käännä levyt pitkittäin napakoiksi rulliksi ja nipistä liitoskohta kiinni. Leikkaa rullat pitkittäin kahtia.
Jaa taikinapötköt kahteen ryhmään laittamalla kolme pötköä vierekkäin. Laita pötköt x-kirjaimen muotoon -ristikkäin siten, että A-pötkö on päällimmäisenä. Käännä B-pötköt A-pötköjen päältä oikealle.
Nosta A-pötköt B-pötköjen päältä alas ja käännä C-pötkön ali vasemmalle.
Vie A-pötköt vielä D-pötköjen päältä vasemmalle. Käännä nyt B-pötköt C-pötköjen päältä keskelle alas oikealle.
Nosta D-pötköt B-pötköjen päältä ja vie D-pötköt vielä C-pötköjen alitse.
Kiepauta loput pötköt pullan ympärille päätyyn ja pullan alle.
Nosta pitko pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettynä puoli tuntia.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita päälle leivin-paperi paistamisen lopussa, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja raidoita pulla sillä.