• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PalmikkopitkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Palmikkopitko

Täydellinen pulla syntyy esi- eli raskitaikinasta. Palmikoi taikinasta näyttävä kierrepitko. Noin 4,15€/kpl*

  • 1 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

1 kpl

Raskitaikina

Lisäksi

    • 3/4dlvettä
    • 3/4dlPirkka täys- tai kevytmaitoa
    • 35ghiivaa
    • 1iso kananmuna
    • 1 1/4dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 175gvoita tai margariinia

Täyte

    • 100gvoita
    • 2dlfariinisokeria
    • 2rklkanelia

Voiteluun

    • 1kananmuna

Tomusokerikuorrute

    • 1 1/2dltomusokeria
    • n. 1rklvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Mittaa vesi ja maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää seokseen raskitaikina ja sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi erissä. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kasinkertaiseksi.
  4. Letitä pitko: Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ne levyiksi (à 55 x 20 cm). Levitä levyille pehmennyttä voita, fariinisokeria ja kanelia. Käännä levyt pitkittäin napakoiksi rulliksi ja nipistä liitoskohta kiinni. Leikkaa rullat pitkittäin kahtia.
  5. Jaa taikinapötköt kahteen ryhmään laittamalla kolme pötköä vierekkäin. Laita pötköt x-kirjaimen muotoon ristikkäin siten, että päällimmäinen pötkö menee oikealta ylhäältä vasemmalle alas. Käännä vasemmalla ylhäällä olevat pötköt oikealla ylhäällä olevien pötköjen päältä oikealle.
  6. Nosta oikealla ylhäällä olevat pötköt sen päältä alas ja käännä oikealla alhaalla olevien pötköjen ali vasemmalle.
  7. Vie samat pötköt vielä vasemmalla alhaalla olevien pötköjen päältä vasemmalle. Käännä nyt oikean puolimmaiset pötköt viereisien pötköjen päältä keskelle alas oikealle.
  8. Nosta toisena vasemmalla oleva äskeisten, toisena oikealla olevien pötköjen päältä ja vie se vielä oikealla olevien pötköjen alitse.
  9. Kiepauta loput taikinat pullan ympärille päätyyn ja pullan alle.
  10. Nosta pitko pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettynä puoli tuntia.
  11. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  12. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita päälle leivinpaperi paistamisen lopussa, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä.
  13. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja raidoita pulla sillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua
  • Tallaaja16.9.2018

    Ilman tuota videota letitys ei olisi ikinä onnistunut. Lehden ohjeesta ei ymmärtänyt pitkojen halkaisemista eikä letitystä tällainen "tavallinen tallaaja", joka ei ole ikinä pullia letitellyt aiemmin.