Palmikkopitko Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Palmikkopitko

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Täydellinen pulla syntyy esi- eli raskitaikinasta. Palmikoi taikinasta näyttävä kierrepitko.

    Ainekset

    1 kpl

    Raskitaikina

    1 1/4 dl
     
    vettä
    tai
    15 g
     
    hiivaa
    tai
    3 dl
     
    tai
    2 tl
     
    kardemummaa
    tai

    Lisäksi

    3/4 dl
     
    vettä
    tai
    3/4 dl
     
    Pirkka täys- tai kevytmaitoa
    tai
    35 g
     
    hiivaa
    tai
    1
     
    iso kananmuna
    tai
    1 1/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    suolaa
    tai
    8–9 dl
     
    tai
    175 g
     
    voita tai margariinia
    tai

    Täyte

    100 g
     
    voita
    tai
    2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    2 rkl
     
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Tomusokerikuorrute

    1 1/2 dl
     
    tomusokeria
    tai
    n. 1 rkl
     
    vettä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 399 kJ / 334 kcal
    Rasva
    13,8 g
    josta tyydyttynyttä
    8,5 g
    Hiilihydraatit
    44,7 g
    josta sokereita
    18,5 g
    Proteiini
    6,7 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.

    Mittaa vesi ja maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää seokseen raskitaikina ja sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.

    Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi erissä. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kasinkertaiseksi.

    Letitä pitko: Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ne levyiksi (à 55 x 20 cm). Levitä levyille pehmennyttä voita, fariinisokeria ja kanelia. Käännä levyt pitkittäin napakoiksi rulliksi ja nipistä liitoskohta kiinni. Leikkaa rullat pitkittäin kahtia.

    Jaa taikinapötköt kahteen ryhmään laittamalla kolme pötköä vierekkäin. Laita pötköt x-kirjaimen muotoon ristikkäin siten, että päällimmäinen pötkö menee oikealta ylhäältä vasemmalle alas. Käännä vasemmalla ylhäällä olevat pötköt oikealla ylhäällä olevien pötköjen päältä oikealle.

    Nosta oikealla ylhäällä olevat pötköt sen päältä alas ja käännä oikealla alhaalla olevien pötköjen ali vasemmalle.

    Vie samat pötköt vielä vasemmalla alhaalla olevien pötköjen päältä vasemmalle. Käännä nyt oikean puolimmaiset pötköt viereisien pötköjen päältä keskelle alas oikealle.

    Nosta toisena vasemmalla oleva äskeisten, toisena oikealla olevien pötköjen päältä ja vie se vielä oikealla olevien pötköjen alitse.

    Kiepauta loput taikinat pullan ympärille päätyyn ja pullan alle.

    Nosta pitko pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettynä puoli tuntia.

    Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

    Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita päälle leivinpaperi paistamisen lopussa, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä.

    Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja raidoita pulla sillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Valio luomu vanhanajan täysmaito 1l
      Hinta 1,79/kpl
      1,79/l
    • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/l
    • Pirkka vapaa iso kananmuna L15 1020g
      Hinta 3,89/kpl
      3,81/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,29/kpl
      8,58/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
      Hinta 2,35/kpl
      106,82/kg
    • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
      Hinta 0,89/kpl
      40,45/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (25 arviota)

    • Leipuri
      3 vuotta sitten
      Hei! ohjeessa nesteen määrä tuntuu melko vähäiseltä. Onko määrät varmasti ohjeessa oikein, taikinaan tulisi nestettä yhteensä alle 3dl?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Leipuri, resepti on testattu ohjeen määrillä ja taikinassa on myös aika runsaasti rasvaa, joka vaikuttaa jauhojen määrään. Toki pullataikinaan kannattaa lisää jauhoja aina vähän kerrallaan. Taikina saa olla melkko jämäkkää, jotta pitkon saa hyvin muotoiltua.
    • Tallaaja
      5 vuotta sitten
      Ilman tuota videota letitys ei olisi ikinä onnistunut. Lehden ohjeesta ei ymmärtänyt pitkojen halkaisemista eikä letitystä tällainen "tavallinen tallaaja", joka ei ole ikinä pullia letitellyt aiemmin.