PalmikkopitkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Palmikkopitko

Täydellinen pulla syntyy esi- eli raskitaikinasta. Palmikoi taikinasta näyttävä kierrepitko. Noin 4,15€/kpl*

  • 1 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

1 kpl

Raskitaikina

Lisäksi

    • 3/4dlvettä
    • 3/4dlPirkka täys- tai kevytmaitoa
    • 35ghiivaa
    • 1iso kananmuna
    • 1 1/4dlsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 175gvoita tai margariinia

Täyte

    • 100gvoita
    • 2dlfariinisokeria
    • 2rklkanelia

Voiteluun

    • 1kananmuna

Tomusokerikuorrute

    • 1 1/2dltomusokeria
    • n. 1rklvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita raskin ainekset keskenään ja anna levätä huoneenlämmössä vähintään tunti, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Mittaa vesi ja maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja osa jauhoista. Lisää seokseen raskitaikina ja sekoita tasaiseksi. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Lisää loppuvaiheessa pehmeä voi erissä. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kasinkertaiseksi.
  4. Letitä pitko: Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli ne levyiksi (à 55 x 20 cm). Levitä levyille pehmennyttä voita, fariinisokeria ja kanelia. Käännä levyt pitkittäin napakoiksi rulliksi ja nipistä liitoskohta kiinni. Leikkaa rullat pitkittäin kahtia.
  5. Jaa taikinapötköt kahteen ryhmään laittamalla kolme pötköä vierekkäin. Laita pötköt x-kirjaimen muotoon ristikkäin siten, että päällimmäinen pötkö menee oikealta ylhäältä vasemmalle alas. Käännä vasemmalla ylhäällä olevat pötköt oikealla ylhäällä olevien pötköjen päältä oikealle.
  6. Nosta oikealla ylhäällä olevat pötköt sen päältä alas ja käännä oikealla alhaalla olevien pötköjen ali vasemmalle.
  7. Vie samat pötköt vielä vasemmalla alhaalla olevien pötköjen päältä vasemmalle. Käännä nyt oikean puolimmaiset pötköt viereisien pötköjen päältä keskelle alas oikealle.
  8. Nosta toisena vasemmalla oleva äskeisten, toisena oikealla olevien pötköjen päältä ja vie se vielä oikealla olevien pötköjen alitse.
  9. Kiepauta loput taikinat pullan ympärille päätyyn ja pullan alle.
  10. Nosta pitko pellille leivinpaperin päälle ja kohota peitettynä puoli tuntia.
  11. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  12. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita päälle leivinpaperi paistamisen lopussa, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä.
  13. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi ja raidoita pulla sillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    0,23/kpl4,60/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
  • Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    Pirkka kardemumma rouhittu 8g
    1,35/kpl168,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl118,75/kg
  • Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    1,07/kpl
  • Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    1,25/kpl
  • Valio Kiehu maitojuoma 1l
    Valio Kiehu maitojuoma 1l
    1,79/kpl
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Pirkka meijerivoi  500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    0,55/kpl36,67/kg
  • Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    6,29/kpl17,97/kg
  • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,59/kpl5,18/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Leipuri23.12.2020

    Hei! ohjeessa nesteen määrä tuntuu melko vähäiseltä. Onko määrät varmasti ohjeessa oikein, taikinaan tulisi nestettä yhteensä alle 3dl?

  • K-Kuluttajapalvelu23.12.2020

    Leipuri, resepti on testattu ohjeen määrillä ja taikinassa on myös aika runsaasti rasvaa, joka vaikuttaa jauhojen määrään. Toki pullataikinaan kannattaa lisää jauhoja aina vähän kerrallaan. Taikina saa olla melkko jämäkkää, jotta pitkon saa hyvin muotoiltua.

  • Tallaaja16.9.2018

    Ilman tuota videota letitys ei olisi ikinä onnistunut. Lehden ohjeesta ei ymmärtänyt pitkojen halkaisemista eikä letitystä tällainen "tavallinen tallaaja", joka ei ole ikinä pullia letitellyt aiemmin.