• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaababka

Suklaababka on muhkea kierrepitko, joka kätkee sisäänsä kanelilla maustetun suklaatäytteen. N. 0,20€/annos*
Suklaababka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 14 viipaletta
  • yli 60 min

Ainekset

14 viipaletta
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25gtuorehiivaa
    • 1dlsokeria
    • 1/2rklkardemummaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 75gvoita
    • 7-8dlvehnäjauhoa

Suklaatäyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja liuota sekoitellen. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samalla alustaen. Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on joustavaa ja kimmoisaa.
  2. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
  3. Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä sekoitellen. Sekoita suklaa-voisulaan tomusokeri ja kaakaojauhe. Nosta seos 12-15 minuutiksi jääkaappiin jähmettymään. Seoksen tulee jähmettyä levittyväksi tahnaksi.
  4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle. Vaivaa ilmakuplat pois ja kauli taikinasta iso levy. Levitä täyte levylle. Kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla veitsellä tai saksilla pitkittäin kahtia. Kääri pötköt lomittain pullapitkoksi ja nosta voideltuun suorakaiteen malliseen vuokaan (tilavuus noin 1,5 l).
  5. Anna pullan kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  6. Voitele pulla kananmunalla ja paista se 175-asteisen uunin ala­tasolla noin 45 minuuttia. Jos pullan pinta tummuu liikaa, peitä se foliolla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille16