• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kaneliset pitkot

Kaneliset pitkot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 314 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Täytteeksi

Voiteluun

    • kananmuna

Pinnalle

    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maitoon. Lisää joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Kohota taikina lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi 20-30 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa kahtia. Kauli taikinapala noin 35 x 54 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle puolet pehmeästä rasvasta ja sokeri-kaneliseoksesta.
  3. Leikkaa levy pitkittäin kolmeen osaan ja kääri levyt rulliksi ja letitä pitkoiksi. Nipistä alku ja loppukohdat hyvin kiinni, etteivät ne aukea paiston aikana. Leivo toinen taikinapala samoin. Kohota hyvin liinan alla.
  4. Voitele pitkot munalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 314 kcal1 310 kJ
  • Proteiinia7,36 g
  • Hiilihydraatteja44,3 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2